یافته محققان کانادایی؛ تاثیر چربی مصرفی توسط مادر در بروز بیماریهای عفونی نوزاد
|تعدادی از محققان تشخیص داده اند نوع چربی هایی که مادر هنگام شیردهی مصرف می کند می تواند تأثیرات طولانی مدت بر سلامت روده نوزاد داشته باشد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، مطالعه پژوهشگران بریتیش کلمبیا کانادا نشان میدهد که نوع چربی مصرف شده در دوران شیردهی می تواند بر روی جوامع میکروبی روده نوزاد، رشد سیستم ایمنی و خطر بیماری تأثیر بگذارد.
در این مطالعه، پژوهشگران نقش تغذیه چربی های رژیم غذایی را بر روی جوندگان حامله بررسی کردند تا اثرات تولید چربی در فرزندان آنها را تعیین نمایند.
دکتر «دینا گیبسون»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «هدف این بود که بررسی نماییم چگونه عادات غذایی مادران می توانند بر جوامع میکروبی روده و الگوی مولکول قند در رابطه با آنها که می تواند در واکنش های ایمنی به بیماریهای عفونی مهم باشد، تأثیر گذارند.»
سه دسته اصلی اسیدهای چرب شامل چربی های اشباع شده موجود در گوشت ها و فرآورده های لبنی، چربی های مونواشباع نشده موجود در روغن های مایع گیاهی و اسیدهای چرب پلی اشباع نشده که در بعضی از مغزیجات، ماهی و صدف یافت می شود.
تحقیقات قبلی نشان داده اند که هر دو اسیدهای چرب پلی اشباع نشده n-۳ وn-۶ می توانند تأثیر منفی بر عفونت های روده ای مانند E. coli، کلستریدیوم دیفیسیل، سالمونلا و بیماریهای دستگاه گوارش ناشی از خوردن غذای نپخته یا نوشیدن آب آلوده داشته باشند. در مقابل، نشان داده شده است که رژیم های غذایی غنی از اسیدهای چرب مونواشباع نشده و اسیدهای چرب اشباع شده تا حد زیادی در مقابل این عفونت ها نقش حفاظتی دارند.
به طور کلی یافته های این تحقیق نشان میدهد که مصرف انواع مختلف چربی در رژیم غذایی در مادر، باکتری های روده کودک آنها را تغییر می دهد و می تواند عواقب دائمی بر توانایی آنها در پاسخ به عفونت در بزرگسالی داشته باشد.