توصیه های تغذیه ای روزه داری؛ افطار تا سحر چه غذاهایی بخوریم

یسکافه: یک متخصص تغذیه باتوجه به شروع ماه رمضان و با اشاره به اهمیت تغذیه سالم به معرفی مواد غذایی که مصرف آنها به هنگام روزه داری سبب بروز مشکلات گوارشی می شود، پرداخت.
احمدرضا درستی، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: غذای مناسب از نخستین و مهم ترین نیازهای هر موجود زنده و همچون تمام انسان هاست. گرچه باتوجه به موقعیت محیطی و فرهنگ هر جامعه، نوع و مقدار غذای دریافتی تفاوت هایی دارد، ولی عموماً همه انسان ها چندین بار در ضمن شبانه روز غذا مصرف می کنند تا بتوانند سالم و قوی بوده و کارهای روزمره را بخوبی انجام دهند. این کارشناس تغذیه اضافه کرد: هنگام تغذیه خون فراوانی به دستگاه گوارش سرازیر می گردد که بنا بر این بی حالی و کاهش توان فعالیت فکری به محض اختتام غذا خوردن اتفاق می افتد بدین سبب بدیهی است که روزه داری با استراحت دادن به دستگاه گوارش و فرستادن خون کافی به سراسر بدن خصوصاً به دستگاه مغزی-عصبی به سلامت بدن و ایجاد فرصت کافی برای فعالیت مناسب و کافی فکری کمک شایانی می کند. وی همین طور درباب روش مصرف مواد غذایی در وعده های افطار و سحر، گفت اگر غذا بسیار آبکی باشد و نان در آن تیلیت شود همین طور نوشیدن مایعات فراوان در طول غذا خوردن سبب کاهش دسترسی آنزیم های گوارشی به غذاها شده که منجر به برخی بیماریها و نارسایی های گوارشی می شود؛ همین طور مصرف ادویه فراوان علاوه بر ناراحتی های دستگاه گوارش، به تشنگی در طول روز هم دامن می زند. درستی افزود: مصرف غذاهایی از قبیل کله پاچه، سیراب و شیردان هم با وارد کردن مقدار متنابهی چربی و اسیدهای نوکلئیک به بدن، منجر به مشکلات گوارشی و افت سلامتی و همین طور تشنگی شدید در طول روز می گردد. وی عنوان کرد: خوردن غذاهای سرخ کرده نظیر کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کتلت و گوشت های سرخ شده مثل کباب، جوجه کباب و ماهی نیز می توانند سبب تشنگی افراد در ضمن روز شده همین طور مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس، کالباس و نوشیدن نوشابه های گازدار در وعده سحر سبب بروز ناراحتی های گوارشی ای از قبیل ترش کردن، سو تغذیه و افزایش احتمال چاقی می شود. درستی با اشاره به اینکه کم خوری و ریزه خواری در مدت زمان افطار تا سحر نیز سبب بروز مشکلاتی می شود اظهار نمود: کم خوری در وعده های سحر و یا افطار همین طور ریزه خواری در مدت زمان افطار تا سحر می تواند سبب بروز مشکلاتی مانند سو تغذیه، سرگیجه، سردرد، اختلالات عصبی، لاغری مفرط، افت قند خون و غیره شود که به سلامت افراد لطمه جدی وارد کند بدین سبب بدین جهت رعایت تناسب و تعادل در وعده های سحر و افطار اهمیت فراوانی دارد. وی اشاره کرد: عدم نوشیدن مایعات کافی، نوشیدن چای و قهوه و کاکائوی فراوان و غلیظ، عدم مصرف و یا مصرف ناکافی میوه ها و سبزیجات همگی ممکنست منجر به یبوست شوند که با مصرف میوه و سبزی در حد مناسب، این مشکل از بین خواهد رفت. مصرف روغن زیتون به همراه سالاد نیز در پیش گیری از یبوست مؤثر است. همین طور مصرف زیاد انواع گوشت در سحر سفارش نمی گردد. در ضمن علاوه بر گوشت، مصرف مقدار فراوانی از دیگر مواد پروتئینی (از قبیل حبوبات) نیز احتمال تشنگی در طول روز را بیشتر می کند.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.