محققان بریتانیایی پی بردند؛ مصرف روزانه گوشت فرآوری شده ریسک زوال عقل را زیاد می کند
|به گزارش یسکافه مطالعه جدید نشان داده است مصرف روزانه سوسیس و کالباس با بالا رفتن خطر زوال عقل همراه می باشد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، نتایج یک تحقیق مشاهده ای نشان داده است که مصرف ۲۵ گرم گوشت فرآوری شده در روز با افزایش ۴۴ درصدی خطر ابتلاء به زوال عقل مرتبط می باشد.
این مطالعه همینطور ارتباط بین خوردن گوشت های قرمز فرآوری نشده مانند گوشت گاو، گوشت خوک و گوساله و کاهش خطر ابتلاء به زوال عقل را نشان داد.
به نظر نمی رسد که ژن معروف به آلل APOE ε۴، که ۳ تا ۶ برابر خطر ابتلاء به زوال عقل را در فرد بالا می برد، بر رابطه بین رژیم غذایی و این عارضه مغزی تاثیر بگذارد.
افراد مبتلا به زوال عقل دارای مشکلاتی در زمینه حافظه، توجه، تفکر و استدلال هستند که در فعالیتهای روزمره شأن اختلال بوجود می آورد. این مشکلات شناختی بخشی از روند معمول پیری نیستند.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سرتاسر جهان حدود ۵۰ میلیون مورد زوال عقل وجود دارد که هر ساله حدود ۱۰ میلیون مورد جدید هم تشخیص داده می شود.
بیماری آلزایمر شایع ترین مورد زوال عقل است که ۶۰ تا ۷۰ درصد موارد را تشکیل می دهد.
حدود ۵-۱۰ درصد موارد زوال عقل با اختلال در جریان خون در مغز، بعنوان مثال ناشی از سکته مغزی مرتبط می باشد که بعنوان زوال عقل عروقی شناخته می شوند.
مشخص شده است که عوامل ژنتیکی و زیست محیطی نظیر رژیم غذایی و سبک زندگی بر ابتلاء به زوال عقل و روند پیشرفت آن تاثیر می گذارند.
مطالعه جدید محققان دانشگاه لیدز در بریتانیا نشان داده است بین مصرف گوشت فرآوری شده و بالا رفتن خطر ابتلاء به زوال عقل ارتباط وجود دارد.
گوشت های فرآوری شده شامل محصولاتی مانند سوسیس، کالباس و سالامی و گوشت گاو نمک سودشده است.
به گفته این محققان، گوشت قرمز امکان دارد تاثیر حفاظتی در مقابل زوال عقل داشته باشد.
در این مطالعه، اطلاعات ژنتیکی و سبک زندگی حدود نیم میلیون شرکت کننده در بریتانیا در رده سنی ۴۰ تا ۶۹ سال بررسی گردید.
محققان پس از بررسی این داده ها دریافتند که به ازای مصرف هر ۲۵ گرم گوشت فرآوری شده بیشتر در روز، ۴۴ درصد خطر ابتلاء به زوال عقل از هر نوعی افزایش می یابد.
این میزان مصرف با افزایش ۵۲ درصدی خطر ابتلاء به آلزایمر همراه می باشد.
در مقابل به ازای مصرف هر ۵۰ گرم گوشت فرآوری نشده در روز ۱۹ درصد خطر ابتلاء به زوال عقل به هر علت و ۳۰ درصد خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر کاسته می شود.