استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: مصرف مواد غذایی مضر در پاندمی کرونا دو برابر شده است
|به گزارش یسکافه یک استاد دانشگاه اظهار داشت: استرس ناشی از مبتلا شدن به کرونا و یا خانه ماندن های طولانی نباید بهانه ای برای پرخوری عصبی و یا استفاده از غذاهای ناسالم باشد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، فاطمه محمدی نصرآبادی ضمن اشاره به اینکه پرخوری و کم خوری ناشی از استرس در گروه بزرگی از افراد جامعه وجود دارد اظهار نمود: بیماری پرخوری عصبی، یک اختلال عصبی در ارتباط با غذا خوردن است که به صورت بالقوه بسیار خطرناک بوده و امکان دارد زندگی فرد را به خطر بیندازد. وی ادامه داد: کم خوری ناشی از استرس باعث ایجاد مشکل کمبود مواد غذایی در بدن شده و در عین حال پرخوری افراطی هم مشکلات اضافه وزن، چاقی و در ادامه آن تبعات زیانباری برای سلامت به دنبال دارد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن اشاره به اینکه پاندمی کرونا افراد را با مشکلات مختلفی روبرو کرده است، تصریح کرد: با انتشار کرونا و در ادامه طولانی شدن همه گیری این بیماری و قرنطینه های طولانی، غذا خوردن به یکی از تفریحات مردم تبدیل شده است. محمدی نصرآبادی ضمن انتقاد از تغییر عادات غذایی مردم تصریح کرد: امروزه وقتی از آشپزی سخن به میان می آید، آشپزی سالم مد نظر نیست بلکه بیشتر غذاهای چرب، فست فودها، کیک و شیرینی مورد توجه عموم است. وی ضمن اشاره به اینکه مصرف مواد قندی و چربی در دوران شیوع کووید ۱۹ دو برابر شده است، اضافه کرد: قند، شکر، انواع پنیر پیتزا در صدر مواد غذایی مصرفی مردم گزارش شده که برای سلامتی مضر هستند. خصوصاً چربی موجود در انواع پنیرهای فرآوری شده که از نوع چربی ترانس است. عضو گروه تحقیقات و سیاستگذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه با اشاره به اینکه کودکان و نوجوانان در شرایط کرونایی گرفتار محدودیت هایی حرکتی شده اند اظهار داشت: کرونا فعالیت مدارس، کلاس های آموزشی و تعاملات کودکان را محدود کرده، همین مبحث و کم تحرکی موجبات چاقی را بیشتر از پیش فراهم نموده است. نصرآبادی با اشاره به اینکه باید برنامه صحیح و مدونی برای اصلاح الگوی غذایی در خانواده اجرا شود تصریح کرد: خانه ماندن های طولانی نباید بهانه ای برای پرخوری و استفاده از غذاهای ناسالم باشد چون که در همین شرایط پیچیده کرونایی هم کم نبودند افرادی که ضمن کنترل وزن خود و خانواده، از الگوی غذایی سالمی پیروی کردند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیاده روی در طبیعت و به دور از مراکز پرتراکم را سفارش کرد. وی ضمن اشاره به احتمال طولانی یا مزمن شدن بیماری کرونا در دنیا اضافه کرد: درصورتیکه قصد افزایش تنوع مواد غذایی را دارید بهتر است این تنوع با مصرف بیشتر از پیش سبزیجات دارای فیبر بالا و لبنیات اتفاق بیفتد. عضو گروه تحقیقات و سیاستگذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه با اشاره به اینکه پرخوری ناشی از استرس تحت عنوان اختلال در وضعیت روانی تشخیص داده می شود تصریح کرد: این اختلال همانند وسواس درمان پذیر است. وی افزود: افراد دارای اضافه وزن یا چاقی درصورتیکه گرفتار سندرم پرخوری ناشی از استرس شوند اساسا با عوارض بیشتر چاقی روبرو خواهند شد ازاین رو در صورت بروز و مشاهده علایم میل به پرخوری بیشتر از نیاز معمول، باید سریعاً به پزشک رجوع کنند. عضو گروه تحقیقات و سیاستگذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه افزود: در گام اول باید اختلال پرخوری ناشی از اضطراب برطرف شود و در ادامه مشکلات بعدی درمان شوند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به کاربرد مشاوره بعنوان یکی از اصلی ترین روش های درمانی اختلال پرخوری؛ بر محدود کردن دفعات مصرف شیرینی جات در روز و اختصاص سیستم پاداش، جایگزین کردن مواد قندی سالم تر مثل خرما و توت تاکید نمود. نصرآبادی همینطور استفاده از پنج واحد میوه و سبزی در روز، کاهش مصرف کربوهیدارت ها و مواد چرب را مورد تاکید قرار داد. ایشان در ادامه ارتباط چاقی با کرونا را مورد توجه قرار داد و اضافه کرد: تجربه ثابت کرده است قند افزوده، چربی و به دنبال آن اضافه وزن ناشی از مصرف این مواد می تواند به میزان قابل توجهی ایمنی بدن را در مقابل بیماری ها خصوصاً کرونا کم کند. عضو گروه تحقیقات و سیاستگذاری غذا و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه خاطرنشان کرد: میزان چاقی ارتباط مستقیم با شرایط ابتلاء به کرونا دارد، به شکلی که افراد چاق شرایط سخت تری از کووید را تجربه می کنند و در صورت بهبودی، روند درمان در این افراد بسیار کند تر است. وی با تکیه بر ارتباط مستقیم تأثیرات شرایط اقتصادی با کوچک تر شدن سبد غذایی اقشار صدمه پذیر، توضیح داد: شرایط اقتصادی نامطلوب؛ گوشت قرمز، مرغ، ماهی و لبنیات را از سفره اقشار محروم حذف می کند و این مورد می تواند به سلامت، سطح ایمنی بدن و رشد کودکان صدمه جدی وارد کند.