نتایج مطالعات نشان می دهد؛ ارتباط مصرف روزانه کافئین در حاملگی و تولد نوزاد کم وزن

یسکافه: برمبنای یک مطالعه جدید، زنان حاملگی که روزانه به طور متوسط کافئین معادل نصف فنجان قهوه مصرف می کردند، نوزادشان کمی کوچکتر از زنان حاملگی بود که نوشیدنی کافئین دار مصرف نمی کردند.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، پژوهشگران دریافتند که کاهش اندازه و توده بدن بدون چربی برای نوزادانی که مادران آنها کمتر از ۲۰۰ میلی گرم کافئین در روز مصرف می کنند (حدود دو فنجان قهوه) خطراتی را برای جنین به همراه دارد. اندازه کوچک نوزاد در زمان تولد می تواند کودک را در معرض خطر بالاتر چاقی، بیماریهای قلبی و دیابت در زندگی قرار دهد.
«دکتر کاترین گرانتز»، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه ملی سلامت کودک کندی شریور، در این زمینه می گوید: «نتایج ما نشان میدهد که باید مصرف نوشیدنی های کافئین دار در دوره حاملگی محدود شده یا کاملاً متوقف شود. بهتر است زنان حامله در مورد مصرف کافئین شأن با پزشک خود مشورت کنند.»
مطالعات قبلی مصرف زیاد کافئین (بیش از ۲۰۰ میلی گرم کافئین در روز) در دوران حاملگی را به کوچک بودن نوزاد یا در معرض خطر محدودیت رشد داخل رحمی مرتبط دانسته است.
در این مطالعه، پژوهشگران داده های مربوط به بیش از ۲۰۰۰ زن در ۱۲ سایت بالینی که از هفته ۸ تا ۱۳ حاملگی ثبت نام کرده بودند را تجزیه و تحلیل کردند. از هفته های ۱۰ تا ۱۳ بارداری، نمونه خون زنان جهت بررسی میزان کافئین شأن گرفته شد.
زنان همین طور مصرف روزانه نوشیدنی های کافئین دار (قهوه، چای، نوشابه و نوشیدنی های انرژی زا) را یکبار در زمان ثبت نام و بطور دوره ای در زمان حاملگی گزارش کرده بودند.
در مقایسه با نوزادان متولد شده از زنان دارای پایین ترین میزان کافئین، نوزادانی که از زنان دارای بالاترین سطح کافئین خون در هنگام ثبت نام متولد شدند بطور متوسط هنگام تولد ۸۴ گرم سبک تر و ۴۴ سانتی متر کوتاه تر بودند، و دور سرش نیز ۲۸ سانتیمتر کوچک تر بود.
محققان خاطرنشان کردند که کافئین موجب انقباض عروق خونی در رحم و جفت می شود که می تواند خون رسانی به جنین را کاهش داده و رشد را مهار کند. به همین ترتیب، پژوهشگران معتقدند که کافئین می تواند بطور بالقوه هورمون های استرس جنین را مختل کند، نوزادان را در معرض خطر افزایش وزن سریع بعد از تولد و چاقی در سنین بالاتر، بیماریهای قلبی و دیابت قرار دهد.
محققان معتقدند یافته های آنها نشان میدهد حتی مصرف متوسط کافئین نیز ممکنست با کاهش رشد جنین همراه باشد.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.