متخصص طب ایرانی: تاثیر طب ایرانی در پیش گیری از کووید ۱۹
|کارشناس درمان دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با اشاره به تاثیر طب ایرانی در پیش گیری از مبتلاشدن به ویروس کرونا، اظهار داشت: این بیماری با رعایت اصول مراقبتی و بهداشتی قابل کنترل و مهار است.
رامین نسیمی دوست در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار نمود: باتوجه به ابتلای میلیونی مردم کشور به بیماری ناشی از ویروس کووید ۱۹ در یک سال اخیر باید در زمان باقی مانده تا ساخت واکسن قطعی درمان این بیماری نسبت به مدیریت شرایط و اوضاع حاکم در جامعه اشرافیت داشت که در این باب به عقیده کارشناسان درمان استفاده مناسب و اصولی از طب ایرانی در امتداد پیش گیری از بیماری کرونا یکی از سهل الوصول ترین و مؤثرترین راه ها است.
وی با اشاره به سرعت بالای انتشار ویروس کرونا اظهار داشت: متأسفانه همانطور که بارها بوسیله راه های مختلف به مردم اطلاع رسانی شده است، این ویروس به فاصله زمانی خیلی ناچیز انتشار گسترده ای دارد که در ابتدا با علایم ساده و شبیه به سرماخوردگی خفیف در بدن افراد ظاهر شده و به تدریج مشکلات تنفسی، کبدی، گوارشی و حتی عصبی را برای فرد مبتلا به دنبال دارد.
متخصص طب ایرانی با تاکید بر اهمیت کنترل بیماری کووید ۱۹ اشاره کرد: عدم پیش گیری از این بیماری می تواند عواقب بسیار سنگین ترین از حال حاضر هم داشته باشد که به تبع تمامی حوزه ها را درگیر می سازد که دراین زمینه کوشش برای مهار و کنترل آن باید همگانی و به شکل گسترده باشد که یکی از پیشنهادات دراین زمینه استفاده مناسب از طب ایرانی در امتداد پیش گیری از ابتلاء به کرونا است.
به گفته نسیمی دوست، حفظ اصول بهداشتی اولین گام در امتداد پیش گیری از ابتلاء به کرونا است که در این رابطه می بایست شست وشوی مرتب دست ها، استفاده از ماسک بهداشتی، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از حضور در ازدحام مورد توجه همه آحاد جامعه باشد.
این کارشناس معتقد می باشد، استفاده از عطرهای خوشبو و بوییدنی های شادی بخش مانند بوی گلاب و بهار نارنج، بوی گیاهان معطر مانند نعناع و ریحان، بوی ملایم میوه ها (پس از شستن کامل آن ها) مانند سیب، به، پوست پرتقال و نارنج، لیمو و خیار برای کاهش تنش محیط و حتی کاهش بار ویروس های معلق در هوا بسیار مفیدست.
پرهیز از افراط و تفریط در طب ایرانی سفارش می شود
رئیس اداره طب سنتی و مکمل معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل اظهار نمود: استفاده از سفارش های طب ایرانی برای بهبود وضعیت سلامت جسمانی در ارگان های حیاتی بدن برای همه در این بازه زمانی که کشور درگیر یک ویروس کشنده است، پیشنهاد می شود اما باید دقت داشت که این استفاده باید با حفظ تعادل و به دور از افراط یا تفریط باشد.
نسیمی دوست اشاره کرد: حفظ تهویه محیط کار یا زندگی یکی از نکات مهمست که متأسفانه همیشه از مرکز توجه مردم به دور مانده که در این رابطه باید اظهار داشت که تنظیم تهویه محیط و روی آوردن به کارهای فیزیکی و ورزشی یکی از سفارش های مهم طب ایرانی برای پیش گیری از ابتلاء به هرگونه بیماری عفونت ویروسی است که من به شخصه سفارش می کنم افرادی که می خواهند از ابتلاء به کرونا در امان باشند در کنار سایر نکات مراقبتی و بهداشتی پرهیز از بی تحرکی را نیز در برنامه سلامت خود قرار دهند.
وی افزود: پرهیز از مصرف مواد مخدر، سیگار، قلیان و مشروبات الکلی نیز دراین زمینه بسیار حائز اهمیت بوده، چونکه از مدت یک سال قبل تا به امروز برخلاف خیلی از شایعات مشاهده کردیم که مصرف این موارد سبب تشدید ناراحتی های تنفسی و در نتیجه غالب گشتن کرونا بر فرد بوده است.
به گفته کارشناس درمان دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل، همیشه خصوصاً در هنگام همه گیری ها باید از سه رفتار اجتناب کرد تا نیروهای بدن بجای توجه به آماده باش دفاعی، زیاد به کارهای گوارش و دفع پسماندهای تغذیه گمارده و مشغول نشوند که این سه رفتار پرخوری، درهم خوری و سنگین خوری است.
با این عادت های غذایی از ابتلاء به کرونا در امان باشید
متخصص طب ایرانی اظهار داشت: مصرف غذاهای سنگین و دیرهضم مانند ماکارونی، لازانیا، سالاد الویه، حلیم، کله پاچه، غذاهای چرب و سرخ کردنی و غذاهای نفاخ باید در این دوره گسترش و همه گیری کرونا در میان خانواده ها به حداقل میزان خود برسد چونکه مصرف این غذاها به همراه شیرین هایی همچون کلوچه و اصطلاحاً شیرینی های خمیری درصد احتمال ابتلاء به بیماری را در افراد می افزاید.
نسیمی دوست بیان کرد: در نقطه مقابل باید افراد با تحت کنترل داشتن سلایق غذایی خود استفاده بیشتر از غذاهای گوشتی (به خصوص گوشت قرمز) را به اعتدال رسانده و از انواع سبزیجات و حبوباتی مانند نخود و ماش بیشتر استفاده کنند که استفاده از سالاد هویج و سبزیجات با آب نارنج تازه و روغن زیتون همراه جوانه گندم یا ماش یا نخود یا شبدر، سالاد سیب خردشده و کشمش و مصرف زیتون پرورده در این خصوص می تواند انتخاب مناسبی برای افراد با رژیم های خاص غذایی باشد.
وی عنوان کرد: در پخت غذا از میزان متعادل ادویه مانند زنجبیل، آویشن، دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه استفاده شده و مصرف متعادل سیر و پیاز پخته همراه غذا به خانواده ها سفارش می شود.
کارشناس درمان دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اهمیت بالای پرهیز از استفاده از تنقلات و غذاهای آماده با پخت سریع اظهار داشت: از مصرف انواع فست فودها، تنقلات مصنوعی (چیپس، پفک، ژله، انواع سس ها، شکلات و…) و انواع نوشیدنی های مصنوعی باید به جد پرهیز شود.
به گفته نسیمی دوست در صورت ابتلاء به یبوست استفاده از مواد غذایی ملین مانند انواع سوپ سبزیجات با آلو و روغن زیتون، خاکشیر با آب جوش (۲ تا ۳ قاشق غذاخوری خاکشیر بسته به فرد در یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه خیسانده و ناشتا مصرف شود)، خیسانده انجیر و آلو در آب و گلاب، فالوده سیب (سیب پوست کنده رنده شده با گلاب و زعفران یا دارچین)، سالاد کاهو و هویج با روغن زیتون و نارنج و دارچین سفارش می شود.