یک متخصص تغذیه عنوان کرد؛ اسیدهای چرب ضروری برای بدن

به گزارش یسکافه یک متخصص تغذیه ضمن اشاره به مضرات چربی های ترانس برای بدن اظهار داشت: چربی های اشباع نشده مانند اسیدهای چرب امگا ۳، ۶ و ۹ برای بدن بسیار مفید هستند و از بروز خیلی از بیماری ها هم جلوگیری می کند.
شهاب اولیایی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد چربی های ترانس و ادعای برخی از تبلیغات در خصوص عدم وجود این نوع از چربی در برخی از روغن ها، اظهار داشت: اسید چرب ترانس در واقع جز چربی های اشباع نشده است که البته به صورت طبیعی و غیر طبیعی یافت می شود، اسید چرب غیر اشباع دو نوع دارد و در صنعت اسیدهای چرب غیر اشباع را به فرم جامد تبدیل می کنند یعنی روغن هایی را که مایع هستند به جامد تبدیل می کنند که قابلیت نگهداری و حرارت بیشتری را داشته باشد. این متخصص تغذیه اضافه کرد: تغییراتی که در این نوع از روغن های مایع در اثر این فرآیند اتفاق می افتد و با عنایت به تغییر نوع فرم شیمیایی سبب بروز مشکلاتی می شود و از حالت چربی های مفید تبدیل به مضر می شوند البته مقداری از اسیدهای چرب ترانس در محصولات حیوانی پرچرب مثل گوشت، شیر و فراورده های لبنی پرچرب هم وجود دارد. وی بیان نمود: همچون مضرات چربی ترانس برای بدن افزایش کلسترول خون یا همان LDL و کاهش کلسترول خوب خون یا همان HDL است همینطور سبب فشار خون، بیماری های قلبی و عروقی، سکته های مغزی و خطر ابتلاء به ناباروری، دیابت نوع دو، سنگ کیسه صفرا، و بعضی از سرطان های مرتبط می شود. اولیایی اظهار داشت: فرم اسیدهای چرب ترانس فقط به این صورت نیست و گاهی اوقات افزایش دما و زمان سرخ کردن هم می تواند میزان اسیدهای چرب ترانس را بالا ببرد و همچنین رادیکال های آزاد ازاین رو این را باید در نظر داشت که سرخ کردن غذاها در مدت زمان طولانی می تواند مضر باشد. این متخصص تغذیه ضمن اشاره به اینکه از روغن های چرب ترانس در شیرینی پزی و تولید مارگارین ها، کره های گیاهی، غذاهای فست فود، سیب زمینی سرخ کرده استفاده می شود خاطرنشان کرد: مصرف اسیدهای چرب ترانس و روغن هایی که حاوی این نوع اسید چرب هستند تا حد امکان بپرهیزیم. اولیایی در ادامه در مورد اسیدهای چرب امگا ۳، ۶ و ۹ اظهار نمود: این نوع از اسیدهای چرب در دسته اسیدهای چرب غیراشباع قرار دارند که مصرف آنها می تواند از بروز مشکلات قلبی و چربی خون جلوگیری نمایند ازاین رو استفاده از آنها را متخصصان تغذیه سفارش می کنند گفتنی است این نوع از اسیدهای چرب به علت اینکه منبع دریافت آنها منابع غذایی هستند و بدن قادر به توانایی ساخت آنها نیست اسید چرب ضروری گفته می شود. وی اظهار داشت: به صورت کلی از هریک از این اسیدهای چرب اشباع نشده باید به میزان کافی دریافت نماییم اما نوع رژیم غذایی ما به شکلی است که بیشتر اسیدهای چرب امگا ۶ را دریافت می نماییم و امگا ۳ کمتر دریافت می شود. این متخصص تغذیه ضمن اشاره به منابع غذایی سرشار از این اسیدهای چرب عنوان کرد: ماهی سالمون و ساردین جز منابعی هستند که حاوی مقدار زیادی از اسید چرب امگا ۳ هستند، بذر کتان و روغن آن و گردو جز منابع خوب امگا ۳ هستند که اگر دقت کنید می بینید که این مواد در سبد غذایی ما کمتر یافت می شوند ازاین رو امگا ۳ هم کم مصرف می شود. اولیایی اظهار داشت: اسیدهای چرب امگا ۶ در روغن سویا، روغن ذرت و آفتابگردان وجود دارد که در برنامه غذایی ما بسیار وجود دارد گفتنی است؛ اسیدهای چرب امگا ۹ هم که سبب کاهش کلسترول بد می شود و خواص ضد التهابی دارد در روغن زیتون، روغن کانولا و روغن بادام وجود دارد همه این اسیدهای چرب سالم هستند اما برنامه غذایی ما به شکلی است که بیشتر امگا ۶ مصرف می نماییم و همین عدم تعادل می تواند منجر به اختلال و بروز بیماری شود و باید از منابع اسیدهای چرب امگا ۳ و ۹ هم استفاده نماییم. وی در آخر تصریح کرد: افراد باید همه روغن ها را به صورت متنوع و به شکل چرخشی استفاده نمایند روغن ذرت، روغن آفتابگردان و زیتون و کانولا به شکل متناسب البته نسبت به عدم مصرف و یا محدودیت روغن های جامد و حیوانی هم باید توجه ویژه ای داشته باشند.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.