یافته محققان دانشگاه آکسفورد؛ ارتباط رژیم غذایی گیاهی با افزایش ریسک شکستگی استخوان
|یسکافه: نتایج یک مطالعه نشان داده است که افراد گیاهخوار بیشتر از افرادی که گوشت را در رژیم غذایی خود قرار می دهند در معرض خطر شکستگی استخوان هستند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، پژوهشگران دریافته اند که افراد گیاهخوار که میزان کلسیم و پروتئین کمتری مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که گوشت می خورند، بطور متوسط ۴۳ درصد بیشتر در معرض شکستگی استخوان قرار دارند.
طبق این مطالعه، در بین شرکت کنندگان دارای رژیم غذایی گیاهخواری، در هر ۱۰ هزار نفر در هر ۱۰ سال تقریباً ۲۰ مورد شکستگی وجود داشت. بطور خاص، گیاهخواران با ریسک بالاتر شکستگی های لگن و پاها و همین طور سایر شکستگی های اصلی محل مانند استخوان ترقوه، دنده ها و مهره ها روبرو می شوند.
«تامی تانگ»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آکسفورد، در این زمینه می گوید: «بزرگ ترین تفاوت در مورد شکستگی استخوان است بطوریکه این خطر در افراد گیاهخوار ۲.۳ برابر بیشتر از افراد گوشتخوار است.»
با این حال، پژوهشگران دریافتند که شاخص توده بدنی (BMI)، کلسیم در رژیم غذایی و پروتئین غذایی تا حدی خطر شکستگی در این گروه ها را می کاهد.
در این مطالعه، داده های مربوط به حدود ۵۵ هزار نفر در بریتانیا بررسی گردید. این افراد به طور متوسط حدود ۱۷ سال تحت نظر بودند.
در مطالعات ابتدایی رابطه بین مصرف کلسیم و پروتئین با سلامت استخوان ها مشخص شده بود. همین طور شاخص توده بدنی پایین هم با ریسک بیشتر شکستگی لگن مرتبط می باشد.
طبق تحقیقات، افرادی که رژیم های گیاهی را دنبال می کنند، نسبت به افرادی که گوشت می خورند، پروتئین غذایی کمتری دریافت می کنند و همین طور BMI کمتری دارند. علاوه بر این در افراد گیاهخوار میزان مصرف کلسیم بمراتب کمتر است.
منبع: یسکافه