توسط متخصصین طب ایرانی پیشنهاد شد؛ دستورالعمل پیشگیری و درمان کرونا با طب ایرانی
|دستورالعمل پیشگیری و درمان افراد دارای علائم کرونا از طرف متخصصین طب ایرانی تهیه و ارائه شد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، طرح درمانی ارائه شده طی روزها همفکری و تبادل نظر اساتید طب ایرانی اسلامی که سال ها در این حوزه تجربه تحقیق و طبابت دارند تهیه شده است. لازم به ذکر است که این دستورالعمل توسط اساتید مربوطه اجرا و کارایی آن در بهبود بیماران کرونا به اثبات رسیده است. سعی شده نسخه هایی ارائه شود که ارزان، آسان و در دسترس همه باشد. الف- پیشگیری ۱. رعایت نکات بهداشتی مانند استفاده از ماسک و شستن دست ها و پرهیز از ترددها و سفرهای غیر ضروری و حفظ فاصله اجتماعی
۲. پرهیز شود: فست فودها، نوشابه های گازدار، غذاهای کنسروی
۳. مصرف سردی ها مثل ماست، دوغ، خیار، کاهو، ترشی و … در فصل سرد متوقف و در فصل گرم محدود شود.
۴. نصف قاشق چایخوری سیاهدانه موقع خوردن غذا روی آن بریزید. (خانم های حامله استفاده نکنند)
۵. یکی از موارد زیر را روزانه مصرف کنید
• یک لیوان دم کرده دارچین
• یک لیوان دم کرده آویشن (زنان حامله مصرف نکنند)
• یک فنجان دم کرده زنجبیل یا یک عدد حب زنجبیل با عسل بامداد و شب
۶. مصرف سیر و پیاز خام یا پخته را در غذاها افزایش دهید
۷. حجامت و بادکش کنید
• در صورتیکه ۶ ماه از آخرین حجامت شما گذشته حجامت کنید. (به جز زنان حامله و افرادی که گرفتار ضعف و کم خونی یا از نظر مزاجی براسشان مناسب تشخیص داده نمی شود)
• بادکش پشت کتف و ریه ها (هفته ای دو سه نوبت)
۸. بامداد پیش از خروج از منزل و شب به محض ورود به منزل با آب نمک رقیق (ترجیحاً نمک معدنی و به نسبت یک قاشق مرباخوری در یک لیتر آب) غرغره و دهانشویه کرده و حتما استنشاق کنید (در بینی بکشید) ۹. افرادی که یبوست دارند باید یکی از ملین های زیر را استفاده کنند:
• دو قاشق خاکشیر در یک لیوان آبجوش روزی یکبار
• دم کرده یک قاشق گل سرخ کاشان دریک لیوان آبجوش روزی یکبار
• اسفرزه یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب سرد روزی یکبار
• ترنجبین یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب جوش روزی یکبار
• روغن زیتون روزی ۱تا۳ قاشق غذاخوری ۱۰. حفظ آرامش: از آنجائیکه آرامش روحی و روانی در بهبود بیماری و کنترل عوارض آن نقش اساسی دارد توجه به آموزه های اسلامی در زمینه توکل به پروردگار و یاد خداوند و توسل به دوده عصمت علیهم السلام مطابق آنچه بزرگان سفارش کرده و می کنند لازم است آرامش خودرا حفظ کنید و برای سلامتی یکدیگر دعا کنید و صدقه بدهید.
برای افراد مضطرب دمنوشی شامل یک یا همه این اجزا تهیه و میل شود: اسطوخدوس، بادرنجبویه، سنبل الطیب تذکر:
– روی بند ۷ و ۸ تاکید ویژه ای داریم. تأثیر این دو برای پیشگیری خیلی زیاد ارزیابی شده است.
– افراد به میزانی که بدنشان گرمی را تحمل می کند زنجبیل و آویشن مصرف کنند. مصرف میوه های فصل آزاد است ولی زیاده روی نشود و همچنان کفه ترازو در تغذیه میل به گرمی داشته باشد.
– در صورت بروز علایم گرمی مثل جوش و خارش مقدار گرمی ها را کاهش داده و یک لیوان ناشتا عرق کاسنی و در طول روز آبلیموی تازه و سایر خنکی ها را مصرف کنید. ب- درمان ۱. پرهیز شود: فست فود، نوشابه های گازدار، غذاهای کنسروی، غذاهای چرب و سرخ شده، ماست، دوغ و هر آنچه ترش است. بوهای تند و بوهای محرک صنعتی مانند بوی سفیدکننده و ادکلن ها (در هنگام ضد عفونی محیط، افراد بیمار در محل حضور نداشته باشند)
۲. غذاهای مناسب: شربت عسل- فرنی تهیه شده از شیر و نشاسته و گلاب- آش برنج و نخود با سیر و پیاز زیاد
۳. افزودن سیاهدانه، زنجبیل یا دارچین به خوراکی های بیمار
۴. بخور: با جوشانده بابونه یا گل ختمی بخور بدهید.
۵. زنجبیل: یک قاشق مرباخوری پودر زنجبیل را دم کرده با عسل یا نبات روزی سه تا پنج بار میل کنید.
یا از ترکیبات زنجبیل موجود در داروخانه استفاده کنید. مثل:
قرص ومیگان یا کپسول زینتوما یا قرص زینتیگو (افراد بالای ۶۰ سال و بالای ۸۰ کیلوگرم پس از هر غذا دو عدد و زیر این وزن و سن پس از هر غذا یک عدد)
۶. انجام یکی از موارد ذیل:
مصرف دم کرده آویشن هر دو ساعت یک فنجان
یا استفاده از ترکیبات آویشن داروخانه ها مثل: کپسول تیموژل و شربت های برونکوباریج و زینگاویش
یا جوشانده آویشن (یک قاشق) و پرسیاوشان (یک قاشق) و انجیر (پنج عدد) روزی سه لیوان
یا دم کرده زوفا و پرسیاوشان (از هر کدام یک قاشق غذاخوری) روزی سه استکان
۸. روغن سیاهدانه: پشت و سینه را با روغن سیاهدانه چرب کنید و روی آن کیسه آب گرم یا حوله گرم بگذارید.
۹. بادکش وسیع پشت به مدت ۱۵ دقیقه روزی دو تا سه بار بسته به شدت سرفه و تنگی نفس صورت گیرد.
۱۰. تب
– آب سیب پوست کنده رنده شده یا فالوده سیب بخورید. بسته به شدت تب می توانید مقدار آنرا افزایش دهید.
(سیب ترش ممنوع است).
– خوردن عرق بید یا عرق کاسنی
– با آب ولرم و یا عرقیات فوق پاشویه کنید. دکتر سید سعید اسماعیلی، دکتر سید محمد سیادتی، محمد حسین ساعی فرد، دکتر ابوالفضل شیردل، دکتر وحید علیان نژادی، دکتر محمد فصیحی، دکتر محمدرضا گدازی، دکتر رحیم گرزین، دکتر رضا منتظر، دکتر غلامرضا نورمحمدی و….. همچون اساتیدی هستند که در تهیه این پروتکل کوشیده اند.