انتقاد به بخشنامه سفر بدون تست کرونا ممنوع!
|به گزارش یسکافه رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران مطرح کرد: بخشنامه مبهم و شبهه ناک «سفر مشروط به تست کرونا» به جز ایجاد سردرگمی، التهاب و تنش در جامعه چه اثر دیگری داشت؟
حرمت الله رفیعی به ایسنا اظهار داشت: اگر مقرر است محدودیتی اعمال شود لازمه آن تعیین مقدمات و مهم تر از آن شفاف سازی است، نه ایجاد ابهام و سردرگمی. به اندازه کافی با تصمیم های اشتباه نه فقط به گردشگری کشور، بلکه به پیکره اقتصاد مردم لطمه وارد شده است، چرا با یک بخشنامه شبهه ناک و مبهم جامعه را ملتهب می کنند؟ وقتی آن بخشنامه منتشر گردید تصور می شد همه مسافران ملزم شده اند تست کرونا بدهند، در نتیجه این شبهه بوجود آمد که مردم برای سفر باید هزینه بیشتری بپردازند؛ یعنی یک مسافر علاوه بر هزینه بلیت هواپیما، قطار و یا اتوبوس باید دست کم ۶۰۰ هزار تومان دیگر بابت تست کرونا بدهد. همین مسئله سبب می شد مردم به جای سفر از راه مسیرهایی که قابلیت کنترل دارد، سفر با وسیله نقلیه شخصی را انتخاب کنند که امکان کنترل آن وجود ندارد.
او افزود: بعد، محتوای آنرا تکمیل کردند که مقرر است از سفر افراد مبتلا به کرونا که اطلاعات شان «قبلا» در سامانه وزارت بهداشت ثبت شده است، جلوگیری شود و در پایانه های مسافربری همه مراجعان تب سنجی شوند. فیلمی را دیدم از یکی از سامانه های مسافربری که برای تب سنجی صف بلندی تشکیل داده بودند، این کار خود عامل انتشار ویروس کرونا است. چرا وقتی امکانات و شرایط را فراهم ننموده اند جو را این گونه ملتهب می کنند!؟
رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی بیان نمود: هشت ماه است که این کشور با ویروس کرونا درگیر شده، هنوز وقت آن نرسیده اصول اولیه را رعایت نماییم، وقت آن نشده که بی گدار به آب نزنیم و با سهل انکاری بخشنامه ها را ابلاغ نکنیم!؟
رفیعی اظهار داشت: در هر حال، مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا «لازم الاجرا» است، تصمیمی هم که در این ستاد در ارتباط با کنترل مسافران در سامانه های مسافری گرفته شد برای همه لازم الاجرا است، چرا آنرا به این شکل در فضای مجازی منتشر نمودند که این همه فضا را ملتهب، مردد و سردرگم کند؟ آیا نباید قبل از انتشار چنین بخشنامه هایی بررسی نمایند چه چیزی باید ابلاغ و منتشر شود؟ این شیوه ابلاغ و انتشار بخشنامه های کرونا جز ضرر، التهاب و سردرگمی در جامعه دستاورد دیگری ندارد. مثل همان بخشنامه معاونت گردشگری که در اوایل شیوع کرونا بدون مشورت و یک باره ابلاغ و اعلام گردید پول سفرهای کنسل شده مردم برگردانده شود. اصلا نپرسیدند وضعیت تورها و حساب ها چگونه است. پول مسافر دست کیست. آیا امکان برگشت به آن سرعت وجود دارد. ساز و کار چه باید باشد. هیچ نظر کارشناسی ای در کار نبود. مشابه همین بخشنامه اخیر که در فضای مجازی خیلی سر و صدا کرد و با نظرات غیرکارشناسی زیادی هم مواجه گردید.
او درباره ابلاغ این بخشنامه به آژانس های مسافری و مجریان تورها، اظهار داشت: چنین بخشنامه ای به انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی و یا آژانس ها هنوز ابلاغ نشده است. ما هم از راه رسانه ها و فضای مجازی در جریان این خبر قرار گرفتیم. بخشنامه ای با محتوای کلی و مبهم که بیشتر ایجاد سردرگمی کرد.
رفیعی اظهار نمود: اگر مقرر است انتشار ویروس کرونا کنترل شود به جای این سر و صدا کردن ها، امکانات و شرایط آنرا فراهم نمایند. مثل کشورهای دیگر که حتی مرزهای شان را به روی گردشگر های خارجی باز کرده اند و جابه جایی و سفر داخل کشورهای شان انجام می شود، اما مدیریت کنترل و مهار ویروس را هم پیدا کرده اند. ما هم پس از هشت ماه باید به این جایگاه می رسیدیم، نه این که با بیان یک باره بخشنامه، عامل افزایش نرخ تست کرونا شویم.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا، معاون بهداشت وزیر بهداشت به تازگی در نامه ای به معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی، رئیس سازمان هواپیمایی کشور، رئیس سازمان راهداری، مدیرعامل شرکت راه آهن و معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر ضرورت پیشگیری از هر گونه جابه جایی مسافر به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت نتیجه تست کرونا تاکید نمود. در بخشنامه این وزارتخانه آمده است: «در راستای اجرای بند ۷ مصوبه جلسه چهل و دوم ستاد ملی مدیریت کرونا در مورد عدم جابه جایی مسافران دارای تست کرونای مثبت و با توجه به تسریع در قطع زنجیره انتقال کرونا، از تاریخ ۲۸ آبان هرگونه جابه جایی مسافر به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت نتیجه تست کرونا ممنوع می باشد.» اما بعد، داریوش باقر جوان ـ مدیرکل حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای ـ درباره شکل اجرای این مصوبه ستاد کرونا اظهار داشت: همه شرکتهای حمل و نقلی موظف اند قبل از صدور بلیت اتوبوس، تاکسی و مینی بوس برای مسافران، کد ملی آنها را در سامانه مورد نظر وزارت بهداشت وارد کنند و در صورت مجاز بودن و تایید از جانب این وزارتخانه می توانند سفر جاده ای با وسایل حمل و نقل عمومی بین شهری داشته باشند.
این توضیحات گویای این است که مسافران برای جابه جایی های بین شهری به وسیله هواپیما، قطار، اتوبوس و تاکسی ها ملزم به عرضه تست کرونا نیستند اما از جابه جایی افراد مبتلا به این ویروس که اطلاعات شان در وزارت بهداشت ثبت شده است، جلوگیری خواهد شد. شبهه و ابهام این بخشنامه که هنوز پاسخی برای آن داده نشده، درباره شکل و متولی کنترل مسافرانی است که با وسایل نقلیه شخصی سفر می کنند و یا افرادی که مبتلا هستند اما تست PCR نداده اند و اطلاعات شان در جایی ثبت نشده است.
منبع: یسکافه