در گزارش یسکافه مطرح شد؛ تغذیه مناسب در ایام کرونائی

یسکافه: یک مشاور تغذیه با اشاره به نقش ویتامین ها در تقویت سیستم ایمنی بدن، به ارائه نکاتی برای بهره مندی از تغذیه مناسب جهت پیش گیری از مبتلاشدن به کرونا و یا در زمان مبتلاشدن به این بیماری پرداخت.

شهاب اولیایی، رژیم شناس و مشاور تغذیه درباب تغذیه مناسب و صحیح در زمان شیوع ویروس کرونا و اقداماتی که پیش از ابتلاء و بعد از آن باید انجام داد در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: تقویت سیستم ایمنی یکی از اقدامات مهم جهت پیش گیری از ابتلاء به ویروس کرونا است بدیهی است، تغذیه در این مهم نقش به سزایی دارد بدین سبب برای تقویت سیستم ایمنی بدن باید دو کار مهم انجام داد ابتدا اینکه مانع از ورود ویروس به بدن شویم که این امر با رعایت بهداشت و فاصله گذاری اجتماعی، پرهیز از تردد و شستن دست ها انجام می شود اما با همه این تدابیر اگر ویروس وارد بدن شود آن زمان است که بحث تغذیه و تقویت سیستم ایمنی بدن اهمیت بسیار زیادی پیدا می کند.
نقش ویتامین ها در تقویت سیستم ایمنی بدن
وی با اشاره به رعایت تنوع، تعادل و تناسب در دریافت مواد مغذی جهت تقویت سیستم ایمنی بدن، اظهار نمود: همچون ویتامین ها و مواد معدنی که نقش پررنگی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند، می توان به ویتامین D که متأسفانه در جمعیت ایرانی به سبب مسائل ژنتیکی کمتر است، اشاره نمود و باید گفت منبع مناسب دریافت ویتامین D نور خورشید است که کلسترول موجود در چربی زیر پوست را تبدیل به این ویتامین می کند اما تخم مرغ، شیر، روغن، و کره غنی شده با این ویتامین بسیار مناسب هستند.
اولیایی بیان کرد: اگر بتوانیم در هفته سه تا چهار روز جلوی آفتاب قرار گیریم به شکلی که دست و پا تا آرنج و زانو به صورت مستقیم در مقابل نور آفتاب باشد این ویتامین تامین می گردد اما اگر چنین شرایطی فراهم نبود و یا اگر سطح ویتامین D موجود در پیکر شخص باتوجه به آزمایش مربوطه پایین تر بود با دستور پزشک باید به مصرف مکمل ها روی آورد.
وی در همین زمینه اضافه کرد: دوز ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ واحد بین المللی به صورت قرص برای همه بی ضرر است و مصرف ماهیانه یک قرص ۵۰ هزار برای دریافت این ویتامین کافی است.
این مشاور تغذیه با اشاره به دریافت مواد معدنی مانند زینک یا روی، عنوان کرد: مصرف گوشت، مرغ، جگر، حبوبات، مغز دانه کدو منبع مناسبی برای دریافت مواد معدنی مانند روی یا همان زینک هستند به خصوص در خانم ها که با مشکل فقر آهن روبه رو هستند نقش مهمی در سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
وی اظهار نمود: سلنیوم از دیگر مواد معدنی است که در مغزها، ماهی، سبوس گندم و برنج می توان آنرا یافت همین طور اسید چرب امگا ۳ که در ماهی، گردو، روغن کلزا، روغن کتان و دانه آن وجود دارد نیز در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند.
تأمین ویتامین های مورد نیاز از منابع غذایی
اولیایی با اشاره به اهمیت ویتامین A و E جهت تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد: مصرف موادی مانند هویج، کلم، انبه، تخم مرغ، کرده غنی شده منبعی از ویتامین A و موادی مانند کدو حلوایی، مغزها، زیتون و انبه منبع غنی از ویتامین E هستند که همگی جهت تقویت سیستم ایمنی بدن باید مصرف شوند.
این مشاور تغذیه با اشاره به اهمیت تامین ویتامین B6، اظهار داشت: سینه مرغ، حبوبات، ماهی، جگر، بوقلمون علاوه بر تامین این ویتامین در جذب پروتئین ها هم کمک شایانی می کنند که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند.
اولیایی درباب منابع دریافت ویتامین C که یکی از ویتامین های بسیار مهم جهت تقویت سیستم ایمنی بدن است، اضافه کرد: مصرف مرکباتی مانند آناناس، پرتقال، نارنگی، لیموترش، گریپ فورت، کیوی همین طور گوجه فرنگی، فلفل قرمز و سبز، پیاز در کنار قرص جوشان منبع سرشار از این ویتامین هستند.
وی اظهار داشت: توجه به این نکته لازم است که مواد غذایی مانند فست فودها و مواد غذایی فرآوری و کنسرو شده و همین طور مواد غذایی که قند و شکر بیش از حد دارند سیستم ایمنی را تضعیف می کنند. بدیهی است، خواب کافی و با کیفیت ۶ تا ۸ ساعت در روز به صورتی که از ۱۰ یا ۱۲ شب شروع و تا حداکثر ۶ یا ۸ بامداد ادامه داشته باشد. پرهیز از عوامل ایجاد استرس های حاد و مزمن در کنار انجام ورزش های هوازی روزانه و مستمر به مدت ۳۰ دقیقه جهت تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر است.
اولیایی در آخر سفارش های تغذیه ای را در زمان ابتلاء به کرونا بیان کرد و اظهار داشت: چنانچه فردی مبتلا به این بیماری شد بدیهی است در کنار قرنطینه و مایعات کافی و گرم، سبزیجات و میوه، آب سبزیجات، آب مرغ و عصاره گوشت به اندازه کافی مصرف کند و تا حد امکان استراحت خوبی داشته باشد تا به آسانی با این بیماری روبرو شود.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.