در گزارش یسکافه مطرح شد؛ ویتامین های طبیعی مقابله با کرونا را بشناسیم
|یسکافه: یک متخصص تغذیه با اشاره به اهمیت مصرف ویتامین ها در زمان افزایش شیوع ویروس کرونا و آنفلوانزا، به معرفی منابع غذایی پرداخت که با مصرف آنها می توان این ویتامین ها را برای بدن تامین کرد.
سید علی کشاورز، درباب ویتامین هایی که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند، به خبرنگار مهر، اظهار داشت: همانطور که می دانید در ایام افزایش شیوع و ابتلاء ویروس های کرونا و آنفلوانزا هستیم بدین سبب در چنین شرایطی باید مصرف قندها و شیرینی ها به حد متعادلی رسیده و همین طور مصرف انواع نوشابه ها یا به حداقل و یا حذف برسند.
وی با اشاره به سه ویتامین C، D و A در تقویت سیستم ایمنی بدن، گفت: همانطور که می دانید تامین نیازهای بدن با بیشتر ویتامین ها امری لازم است به این شکل که هر نوع از ویتامین ها برای یک بخش از بدن مفید و ضروری هستند اما سه ویتامین C، D و A از نیازهای ضروری روزهای افزایش شیوع و ابتلاء به کرونا هستند. اما اگر بخواهیم به منابع غذایی این سه ویتامین اشاره نماییم باید بگوییم ویتامین C در انواع میوه های فصل پاییز و زمستان وجود دارد. برای مثال پرتقال، نارنگی، گریپ فروت منابع غنی این ویتامین هستند. همین طور سبزی هایی با رنگ سبز تیره مثل جعفری منبع بسیار زیاد این ویتامین است به شکلی که شما با مصرف یکی از میوه های این فصل ۲۵ تا ۴۰ گرم ویتامین C دریافت می کنید اما تنها با مصرف مقدار خیلی کم جعفری تا ۸۰ گرم از این ویتامین را دریافت خواهید کرد.
مشاور و متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با اشاره به مصرف قرص های جوشان برای تامین ویتامین C مورد نیاز بدن، اضافه کرد: خوشبختانه تامین ویتامین C مورد نیاز بدن به آسانی بوسیله سفره ایرانی امکان پذیر است و تا زمانی که می توان از سبزی ها و میوه ها برای تامین این ویتامین بهره برد مصرف قرص ها دلیلی ندارد هرچند که منع نمی گردد.
کشاورز بیان کرد: تامین ویتامین D به اندازه کافی بوسیله غذاها و مواد خوراکی امکان پذیر نیست و طبق آخرین تحقیقات ما در دانشکده تغذیه علوم پزشکی ایران ۸۰ درصد از زنان و مردان ما به تفکیک شهر و روستا از کمبود ویتامین D رنج می برند و این هیچ ربطی به نوع پوشش ندارد و بیشتر با عدم استفاده درست ما از نور آفتاب ارتباط دارد. بدین سبب باید گفت مصرف قرص های ویتامین D با ۵۰ هزار واحد بین المللی به صورت ماهانه و یا برای افرادی که مقدار ویتامین D در آنها میزان پایین تری دارد قرص هایی با هزار تا چهار هزار واحد بین المللی به صورت مصرف هر شبانه روز برای تامین این ویتامین کفایت می کنند، بدیهی است افرادی که سطح این ویتامین در بدن آنها زیر ۲۰ باشد باید تزریق آمپول های ۳۰۰ واحدی را در اولویت قرار دهند.
این متخصص تغذیه در ادامه به منابع طبیعی تامین ویتامین A پرداخت و عنوان کرد: توجه به این نکته همیشه امری لازم است که برای دریافت و تامین ویتامین A مورد نیاز بدن مصرف شیر، لبنیات و سبزی پخته از واجبات است برای مثال غذاهایی مانند قرمه سبزی و یا کوکوسبزی، آش، سوپ پیش ساز ویتامین A و حتی B هستند.
کشاورز در آخر به سفارش های تغذیه ای در زمان ابتلاء به بیماری کرونا اشاره نمود و اظهار داشت: در زمان ابتلاء به کرونا مصرف لبنیات به خصوص شیر باید از سبد غذایی حذف شود اما تا پیش از آن از مصرف میوه ها و سبزیجات نباید غافل شد. سبزیجاتی مانند کدو، بادمجان، قارچ، بامیه، کرفس و کلم به تنهایی و به صورت خام منبع ویتامین C و به صورت پخته منبع ویتامین A هستند.
منبع: yescafe.ir