مجموع جانباختگان کرونا به ۲۰۳۷۶ تن رسید
|سخنگوی وزارت بهداشت آخرین موارد مبتلا شدن و فوتی ناشی از کرونا در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته را اعلام نمود و اظهار داشت: متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۲ بیمار کووید۱۹ جان خویش را از دست دادند و بدین سان مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۰ هزار و ۳۷۶ نفر رسید.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا، دکتر سیما سادات لاری اضافه کرد: از روز گذشته تا امروز ( ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ ) و بر مبنای معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۲۰۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۱۰۷۱ نفر از آنها بستری شدند. در نتیجه مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۵۴ هزار و ۷۶۴ نفر رسید.
وی اضافه کرد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۲ بیمار کووید۱۹ جان خویش را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۰ هزار و ۳۷۶ نفر رسید.
لاری افزود: خوشبختانه تا کنون ۳۰۵ هزار و ۸۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند اما متاسفانه ۳۷۹۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه تا کنون دو میلیون و ۹۸۷ هزار و ۱۱۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است، اظهار داشت: استانهای مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت، تصریح کرد: همینطور استان های فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت اخطار قرار دارند.
۱۱۴ شهرستان در وضعیت قرمز و ۱۳۳ شهرستان هشداری هستند
لاری در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: گرچه برخی از شهرستان های کشور از وضعیت قرمز خارج شدند اما، هم اکنون ۱۱۴ شهرستان در سرتاسر کشور در وضعیت قرمز و ۱۳۳ شهرستان هم در وضعیت اخطار قرار دارند.
افزایش چندین برابری میزان سرایت پذیری این ویروس
وی با اشاره به روند نسبتا کاهشی موارد مبتلا شدن و بستری روزانه در کشور، تصریح کرد: مطمئنا مهم ترین عامل در کاهش موارد مبتلا شدن و بستری روزانه در کشور رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده بیشتر و همگانی از ماسک است. البته اعلام روند کاهشی بیماری به هیچ وجه نبابد باعث عادی انگاری شرایط شود چونکه با عنایت به افزایش چندین برابری میزان سرایت پذیری این ویروس، رعایت چندین برابر پروتکل های بهداشتی توسط ما امری لازم و ضروریست.
وی اضافه کرد: از تاریخ ۲۰ مرداد تا ۲۸ مرداد سالجاری همکاران بهداشتی و بهداشت محیط ما در وزارت بهداشت در سرتاسر کشور ۳۳۰ هزار بازرسی از مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی و کارگاهی انجام دادند که تعداد ۴ هزار و ۸۹۱ مورد به دلیل عدم رعایت پروتکل های بهداشتی به مراجع قضایی عرضه شدند و تعداد ۲۷۵۰ مورد بعد از اخطار پلمب شدند.
کاهش میزان استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: آخرین بررسی ها از میزان استفاده از ماسک توسط مردم در اماکن عمومی ۷۶.۹ درصد گزارش شده است که این عدد نسبت به دو هفته گذشته به میزان ۲.۷ درصد افزایش داشته است. طبق گزارشات واصله میزان استفاده از ماسک توسط شاغلین صنوف، صنایع، کارمندان ادارات هم نسبت به دو هفته قبل افزایشی بوده است اما متاسفانه شاهد کاهش میزان استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی در این زمان زمانی هستیم. امیدواریم استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی درون و برون شهری جدی تر گرفته شود.
وی در ادامه تصریح کرد: فراموش نکنیم که هر تغییر رفتاری در مقابل ویروس یک تا دو هفته بعد در تعداد موارد بستری و حدود ۴ تا ۶ هفته بعد در تعداد موارد مرگ و میر مشخص می شود ازاین رو وضعیت حالا بیماری در کشور بازتاب نوع رفتار ما و رعایت پروتکل های بهداشتی طی هفته های گذشته بوده است.
وی تصریح کرد: مطمئنا تقویت و تداوم عزم و اراده ما در رعایت اصول سه گانه بهداشتی شامل شست و شوی دست ها، فاصله گذاری فیزیکی به میزان ۱.۵ تا ۲ متر و استفاده از ماسک، کمک شایانی به قطع زنجیره انتقال بیماری در کشور می کند. امیدواریم عاشقان مکتب امام حسین (ع) در سرتاسر میهن اسلامی کمک کنند تا آیین های عزاداری سال جاری بر مبنای دستورالعمل مصوب ابلاغی صورت گیرد تا شاهد الگویی بی بدیل از شور آمیخته با شعور حسینی در کشورمان باشیم.