یافته محققان ایرانی؛ افزایش طول عمر با مصرف پروتئین های گیاهی
|بررسی های جدید نشان داده است اگر می خواهید عمر طولانی تری داشته باشید باید بجای پروتئین های حیوانی از نوع گیاهی آن استفاده نمایید.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، محققان دانشگاه تهران عنوان می کنند: «یافته های ما نشان داده است مصرف پروتئین گیاهی به سادگی با جایگزینی به جای پروتئین های حیوانی قابل افزایش است و می تواند تاثیر زیادی بر طول عمر داشته باشد.»
به گفته محققان، رژیم غذایی سرشار از پروتئین های گیاهی نظیر حبوبات، غلات کامل و مغزیجات آجیلی، با کاهش ریسک دیابت، بیماری قلبی و سکته مرتبط می باشد درحالیکه رژیم غذایی سرشار از پروتئین حیوانی با بروز شماری از مشکلات سلامت مرتبط می باشد.
در این مطالعه، محققان ۳۲ تحقیق قبلی در مورد ریسک مرگ ناشی از بیماری قلبی، سرطان و هر علت دیگری را در افراد بالا ۱۹ سال بررسی کردند.
در طول مدت ۳۲ سال، بالغ بر ۱۱۳ هزار مرگ در میان بیشتر از ۷۱۵ هزار شرکت کننده حاضر در مطالعه روی داده بود. مصرف زیاد تمام پروتئین ها با کاهش ریسک مرگ به هر علتی مرتبط بود.
مصرف پروتئین گیاهی با ۸٪ کاهش خطر مرگ ناشی از هر علت و کاهش ۱۲٪ خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی همراه بود. مصرف پروتئین حیوانی با خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی یا سرطان ارتباط معناداری نداشت.
نتایج همینطور نشان داد دریافت ۳ درصد انرژی بیشتر از پروتئین های گیاهی با کاهش ۵ درصدی ریسک مرگ به هر علتی مرتبط می باشد.
«احمد اسماعیل زاده»، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده پزشکی دانشگاه تهران، در اینباره می گوید: «دلایل احتمالی مربوط به تأثیرات مفید پروتئین های گیاهی شامل کاهش فشارخون، کلسترول و میزان قندخون است که به کاهش ریسک مشکلاتی نظیر بیماری قلبی و دیابت نوع۲ کمک می نماید.»
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این حوزه تاکید دارند اما به افزایش مصرف پروتئین های گیاهی هم اذعان می کنند.