تحقیق جدید نشان می دهد؛ مصرف شیر از بیماری های مزمن پیشگیری می کند
|یسکافه: درحالیکه شیر همواره بعنوان یک نوشیدنی سالم برای همه تلقی می شود، مطالعه جدید نشان داده است شیر از بیماری های مزمن هم پیشگیری می کند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، بررسی تحقیقات نشان می دهد بین مصرف شیر در طول حاملگی و وزن نوزاد به هنگام زایمان، قد و میزان تراکم استخوان در دوره کودکی ارتباط مثبت وجود دارد. به علاوه، مصرف روزانه شیر و محصولات لبنی در دوره سالمندی سبب کاهش خطر شکستگی استخوان و سارکوپنی (کاهش توده عضلانی بر اثر پیری) می شود. در این مطالعه به بررسی نقش محصولات لبنی بر سلامت و پیش گیری از بیماری های مزمن همچون بیماری های قلبی-عروقی، سندروم متابولیک، سرطان روده یا مثانه، و دیابت نوع۲ پرداخته شد. همین طور تاثیر شیر و محصولات لبنی بر رشد، تراکم معدنی استخوان، تشکیل توده عضلانی، و در طول حاملگی و شیردهی هم مورد بررسی قرار گرفت. شیر و محصولات لبنی نه تنها حاوی چندین ماده مغذی هستند بلکه در تامین نیازهای تغذیه ای برای پروتئین، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی (زینک)، سلنیوم، ویتامین A، ریبوفلاوین، ویتامین B12، و اسید پانتوتنیک نیز نقش دارند. پژوهشگران همین طور دریافتند مصرف بیشتر محصولات لبنی با کاهش خطر شکستگی مهره ها هم ارتباط دارد. با این وجود در بررسی تفاوت بین مصرف کم محصولات لبنی در مقابل مصرف زیاد آن، هیچ رابطه ای بین مصرف محصولات لبنی و افزایش ریسک مرگ و میر مشاهده نشد. مصرف محصولات لبنی کم چرب با کاهش ریسک سندروم متابولیک مرتبط می باشد که از این دیدگاه حمایت می کند که مصرف محصولات لبنی نه تنها خطر بیماری های قلبی-عروقی را افزایش نمی دهد بلکه می تواند تاثیر حفاظتی هم داشته باشد. به علاوه مشخص شده است مصرف نسبی این گروه از مواد غذایی با کاهش خطر سرطان کلورکتال (راست روده) و سرطان مثانه مرتبط می باشد اما هیچ ارتباطی با سرطان پروستات مشخص نشد. همین طور تحقیقات نشان می دهد مصرف این نوع محصولات، بویژه نوع کم چرب و ماست، با کاهش ریسک دیابت نوع۲ مرتبط می باشد. غنی سازی محصولات لبنی با فیتوسترول ها و اسیدهای چرب امگا۳ می تواند راهبرد مناسبی برای بهبود علایم پرخطر کاردیومتابولیک باشد.
منبع: یسکافه