محققان انگلیسی عنوان می کنند؛ مصرف بلوبری برای سلامت قلب مفید می باشد
|یسکافه: مطالعه جدید نشان داده است خوردن یک فنجان بلوبری در روز منجر به حفظ سلامت مداوم عملکرد عروقی و بهبود سفتی شریان ها می شود.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، پژوهشگران دانشکده پزشکی نورویچ بریتانیا ادعا می کنند مصرف ۱۵۰ گرم بلوبری در روز سبب کاهش خطر بیماری قلبی-عروقی تا ۱۵ درصد می شود. بگفته پژوهشگران، بلوبری و سایر انواع توت ها باید در رژیم های غذایی گنجانده شوند تا خطر بیماری قلبی-عروقی، بویژه در میان گروه پرخطر، کم شود. این گروه تحقیق به بررسی تاثیر مصرف بلوبری بر سندروم متابولیک پرداختند. سندروم متابولیک بدین معناست که یک فرد حداقل دارای سه فاکتور پرخطر ار شاخصهای پرخطر زیر باشد: فشارخون بالا، قندخون بالا، چربی اضافی دورشکم، میزان پایین کلسترول خوب HDL و میزان بالا تری گلیسیریدها. «آیدین کسیدی»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «ابتلا به سندروم متابولیک به شکل قابل توجهی سبب افزایش ریسک بیماری قلبی، سکته و دیابت می شود و استاتین ها و سایر داروها برای کنترل این شاخصهای پرخطر تجویز می شود.» بگفته پژوهشگران، تغییرات ساده در سبک زندگی، همچون تغییر در گزینه های خوراکی، می تواند به کنترل این عوامل کمک نماید. مطالعات قبلی نشان داده بودند افرادی که به طورمنظم بلوبری مصرف می کنند با کاهش ریسک مبتلاشدن به مشکلاتی نظیر دیابت نوع۲ و بیماری قلبی-عروقی روبرو هستند. این خاصیت بلوبری به خاطر وجود مقادیر بالا ترکیبات طبیعی موسوم به آنتوسیانین هاست، فلاوونوئیدهای که مسئول رنگ آبی و قرمز در میوه ها هستند.
منبع: یسکافه