روغن جامد مصرف نکنید
|یسکافه: روغن های نیمه جامد و چربی های جامد حاوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند که سلامت را تهدید می کند. نتایج تحقیقات نشان داده است که مصرف چربی هایی که میزان اسید چرب ترانس آنها بالا است موجب افزایش ریسک مبتلاشدن به بیماری های قلبی ـ عروقی می شوند.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا، اسیدهای چرب ترانس نسبت به اسیدهای چرب اشباع اثرات زیان بارتری دربر دارند و این چربی های جامد سبب افزایش کلسترول بدِ خون و گرفتگی رگ ها می شوند. همین طور مواد غذایی قنادی و غذاهای آماده مصرف و روغن زیتون های نباتی هیدروژنه نیمه جامد از مهم ترین منابع دریافت اسیدهای چرب اشباع در رژیم غذایی هستند.
جایگزین کردن چربی های جامد حاوی اسیدهای چرب اشباع با روغن های مایع حاوی اسیدهای چرب غیراشباع سبب کاهش غلظت کلسترول خون می شوند. بنا بر این است که روغن مایع که فاقد کلسترول است و اسیدهای چرب غیراشباع بالایی دارد، به روغن حیوانی یا چربی های جامد ارجحیت دارد.
برای پیش گیری از افزایش کلسترول خون، بجای روغن حیوانی، چربی های جامد و نیمه جامد، از روغن های خوراکی مایع که اسید چرب ترانس کمتراز پنج درصد دارند و برای پخت غذا و سالاد مناسب هستند استفاده کنید؛ البته اگر نیاز به مصرف روغن جامد داشتید بهتر است از نوع کم ترانس که بر روی برچسب آنها نوشته شده است، استفاده کنید.
منبع: یسکافه