رییس اتحادیه وارد کنندگان دارو: ارز دارو را نیمایی کنید
|یسکافه: رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو با اشاره به اینکه نیمایی شدن ارز دارو، مطالبه صنعت دارویی کشور است، اظهار داشت: ۲۰ درصد داروهایی که ارز دولتی دریافت می کنند، به سبب ارزانی در کشور، قاچاق معکوس می شوند و به کشورهای همسایه می روند، اما اگر ارز نیمایی مبنای ارز دارو قرار گیرد، ۲۰ درصد از هزینه ارزی کشور کم می شود.
ناصر ریاحی در گفت و گو با ایسنا، درباره مباحث مطرح شده، در خصوص نیمایی شدن ارز دارو، اظهار داشت: این مساله به چند دلیل مطالبه صنعت دارویی کشور است؛ اولا تامین و انتقال ارز نیمایی ساده تر از ارز دولتی است. برای اینکه به ما فقط در روسیه به صورت روبل، در ترکیه به صورت لیر و یا در چین ارز دولتی می دهند که هر سه این کشورها هم شناسایی شده اند و بانکهای اروپایی از این بانک هایی که ارز ایران در آن است، ارز نمی گیرند و باید ارز را جابجا نماییم که مشکلاتش زیاد است. این درحالیست که ارز نیمایی مشخص نمی کند که برای کدام کشور است و جابجایی و انتقال آن برایمان راحت تر است.
وی با اشاره به اینکه از طرفی همه به ارز دولتی بگیران مشکوک هستند و انصافا هم امکان تخلف در آن وجود دارد، اضافه کرد: بر همین مبنا همیشه متهم هستیم و به دید ظن در این زمینه نگاه می کنند، اما بر روی ارز نیمایی حساسیتی وجود ندارد. ما اعلام کردیم که مبنای کار دارو را برمبنای ارز نیمایی قرار دهید و مابه التفاوت ارز دولتی و نیمایی را به بیمه بدهید تا هزینه های بیماران هم افزایش پیدا نکند.
۲۰ درصد داروهایی که ارز دولتی می گیرند، قاچاق معکوس می شوند
ریاحی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد داروهایی که ارز دولتی دریافت می کنند، به سبب ارزانی در کشور، قاچاق معکوس می شوند و به کشورهای همسایه می روند، افزود: یعنی ارز ۴۲۰۰ تومانی ما را می برند در کشورهای همسایه با قیمت بالاتر می فروشند. حال اگر مبنای ارز دارو، نیمایی شود، ۲۰ درصد از هزینه ارزی کشور کم می شود. هم اکنون در شهرهایی مانند مشهد که زائران از سایر کشورها به آن سفر می کنند، می بینیم که در خیابان حرم پر از داروخانه شده و همه هم یک فرد مسلط به زبان عربی را در کنارشان دارند و زائران عرب هم برای دارو خریدن می روند. بدین سبب ۲۰ درصد یارانه دارو دارد به کشورهای دیگر می رود.
رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو اشاره کرد: بدین سبب اگر ارز نیمایی را اساس صنعت دارو قرار دهیم، در ارز کشور صرفه جویی شده و قابل مدیریت است. از طرفی ما هم می گوییم مشکل نقدینگی مان را حل می نماییم. هم اکنون با تخصیص ارز دولتی هم بازارمان کوچک شده، هم نمی توانیم گردش سرمایه داشته باشیم. این درحالیست که واردکنندگان دارو در ایران آنقدر اعتبار در کمپانی های خارجی دارند که بتوانند پول شان را شش ماه دیرتر به کمپانی بدهند.
ریاحی همین طور اظهار داشت: وقتی ارز صنعت دارو، ارز نیمایی باشد، ریسک تغییر نرخ ارز هم محدود است. اما وقتی ارز دولتی باشد، هم در ایران آنرا به واردکنندگان به صورت نقدی می فروشند و هم اجازه نمی دهند تا زمانیکه پول ارز را نداده اند، کالای وارداتی از گمرک ترخیص شود. از طرفی هم خارجی ها ارز دولتی ما را قبول نمی کنند. حال وقتی ارز آزاد نیمایی مبنای کار قرار گیرد، واردکننده با اعتباری که دارد، دارو را دریافت می کند. همانطور که قبلا اینطور بود.
وی اشاره کرد: همه واردکنندگان حاضرند تعهد دهند که در صورت نیمایی شدن ارز دارو، در حوزه تامین دارو بهتر از شرایط کنونی عمل شود و چیزی هم از دولت نمی خواهند. از طرفی قیمت دارو هم برای بیمار تفاوتی نمی کند؛ برای اینکه بیمه مابه التفاوت نرخ ارز را جبران می کند.
منبع: یسکافه