نایب رئیس کمیسیون بهداشت بیان کرد ابهام در نحوه هزینه کرد ۱ و چهار دهم میلیارد دلار ارز برای واردات دارو، مجلس پیگیر است
|یسکافه: نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه «نحوه هزینه کرد ۱٫۴ میلیارد دلار ارز دولتی برای دارو شفاف نیست»، اظهار داشت: گزارشات مختلفی وجود دارد که برخی شرکت ها ارز دولتی را گرفته اما کالای دیگری وارد کرده یا اینکه در انبار نگهداری کرده اند تا با قیمت بالاتر به بازار عرضه کنند که اینها مشکلاتی را به وجود آورده است.
محمدحسین قربانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به طرح موضوعاتی درباره فساد در حوزه بهداشت و درمان توسط وزیر بهداشت، اظهار داشت: یکی از بحث هایی که آقای نمکی از همان ابتدای معرفی شان بعنوان وزیر بهداشت مطرح کرده و در زمان ارائه برنامه هایش در مجلس نیز به آن اشاره داشت سوژه مبارزه با فساد، شفافیت و حضور میدانی بود.
وی ادامه داد: یکی از بحث های وزارت بهداشت این بود که خیلی از منابع در جهت خود صرف نمی گردد و خیلی از امضاهای طلایی موجب ایجاد فساد شدند. بحث هایی که مورد توجه مجلس هم قرار گرفت که به دنبال آن شاهد تغییرات در سازمان غذا و دارو بودیم.
نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس توضیح داد: در کشور ما ۹۷ درصد داروها در داخل تولید می شود سه درصد به صورت وارداتی است که مبلغی بالغ بر ۱.۴ میلیارد دلار هزینه آن بوده، حالا برای ما شفاف و مبرهن نیست چه کسانی منابع را گرفته و چه داروهایی وارد کرده و چطور توزیع کرده اند؟ گزارشات مختلفی رسیده که منابع در جهت خاص خود هزینه نشدند. کمیسیون بهداشت جلساتی را با حضور وزیر و معاونانش برگزار کرد که پس از آن شاهد تشکیل کمیته ای در سازمان غذا و دارو و پیگیری ها بودیم تا این مساله بررسی شود. ما نمی توانیم از تخلفات گذشته بگذریم.
قربانی اظهار داشت: یکی از بحث های جدی این است کسانی که دارای امضای طلایی هستند نباید در حوزه بخش خصوصی و واردات دارو فعال باشند. نمی گردد جریان و افرادی هم صادر کننده مجوز، هم ناظر بر روند توزیع و پخش دارو باشند و هم اینکه بعنوان وارد کننده فعالیت کنند. اینها با یکدیگر منافات دارند که وزیر جلوی این رویه را گرفته است.
نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مورد ابهامات موجود درباب ارز دولتی اختصاص یافته برای واردات دارو اظهار داشت: دولت برای تامین کالاهای اساسی در حوزه های مختلف همچون دارو ارز دولتی اختصاص داد که این میزان در حوزه تجهیزات پزشکی و دارو ۳.۲ میلیارد دلار بود که ۱.۴ میلیارد دلار فقط برای واردات سه درصد داروی مورد نیاز کشور اختصاص یافت. چون ۹۷ درصد دارو در داخل تولید می شود ولی قابل قبول نیست که این سه درصد داروی وارداتی چهار برابر بیشتر از ۹۷ درصد داروی تولید داخل ارز مصرف کند. آن هم ارز ۴۲۰۰ تومانی.
قربانی اشاره کرد: داروهایی به کشور وارد شده که بعضی از آنها در داخل تولید می شده که این مغایر قانون است. یا اینکه دارو را وارد کرده و در انبار نگهداری شده و وارد چرخه توزیع نکرده اند بنا بر این در بازار با کمبود دارو مواجه شدیم. این یعنی در روند توزیع دارو اختلال به وجود آمده است.
بگفته وی گزارشات زیادی وجود دارد که ارز دولتی برای واردات دارو گرفته شده و کالای دیگری وارد کردند یا اینکه با ارز دولتی دارو آورده و نگه داشتند تا آنرا گرانتر به بازار عرضه کنند. موضوعی که شامل تجهیزات پزشکی هم می شود. ما در این موارد ابهام داریم که در حال بررسی و پیگیری این موارد هستیم.
منبع: یسکافه