در گزارش یسکافه مطرح شد؛ اثر معکوس فست فودها در باروری، نقش تغذیه در شکل گیری جنین
|به گزارش یسکافه عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، اظهار داشت: استفاده از روغن جامد و سرخ کردنی در تهیه غذا و همینطور مصرف غذاهای آماده که نمک زیادی دارند، بر روی باروری اثر معکوس دارند.
لادن گیاهی، در گفتگو با خبرنگار مهر، به نقش تغذیه در باروری زوجین اشاره نمود و اضافه کرد: همان گونه که تغذیه بر روی عملکرد تمامی سلول ها و ارگان های بدن اثرات کوتاه مدت و دراز مدت دارد، بر روی باروری هم مؤثر است. به صورتی که وضعیت کیفی و کمی تغذیه، از نسلی به نسل دیگر در کوتاه مدت و طولانی مدت، اثر گذار است. عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن سینا، تصریح کرد: اثرات تغذیه در باروری دو ماه پیش از اینکه جنین شکل بگیرد و همینطور بر روی اسپرم و تخمک افراد ارتباط مستقیم دارد. این متخصص تغذیه افزود: اینکه چه نوع چربی دریافت نماییم و میزان انرژی و عوامل آنتی اکسیدان و اکسیدان، بر روی باروری فرد اثر گذار است. وی ادامه داد: نکته قابل توجه اینکه، نوع تغذیه حتی از یک نسل و دو نسل به نسل بعدی، بر روی کیفیت باروری زنان مؤثر است. بنابر این، مادر آبستن نه تنها مسئول سلامت خودش در باروری است، بلکه در قبال فرزند دختر هم مسئول است. گیاهی تصریح کرد: رژیم غذایی پدر هم در بحث باروری بسیار مؤثر است و بر روی کیفیت شکل گیری جنین تا آخر دوران حاملگی زن، اثر گذار است. وی با اشاره به اشتباه افراد که تغذیه را فقط در رابطه با چاقی و لاغری می دانند، اضافه کرد: چاقی، تنها مسئله مهم در تغذیه و باروری نیست. این متخصص تغذیه با اشاره به سندروم تخمدان پلی کیستیک، اظهار داشت: کیفیت تغذیه بر روی سندرم تخمدان پلی کیستیک تأثیر گذار است، به صورتی که در هنگام بروز اختلال در تخمک گذاری این افراد، توجه به رژیم غذایی در خط اول درمان قرار می گیرد. زیرا، اگر این اختلال درمان گردد، احتمال درمان ناباروری را بین ۴۰ تا ۵۰ درصد بالا می برد. گیاهی تصریح کرد: ناباروری یک مبحث چند علتی است و تغذیه مثل بقیه تخصص ها جزئی از تیم درمان ناباروری تلقی می شود که باید مورد توجه مراکز درمان ناباروری قرار گیرد. عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن سینا، اظهار داشت: مبحث مهم در توجه به تغذیه در ناباروری، شخصی سازی رژیم غذایی این افراد است و ما نباید برای همگان یک نسخه تغذیه ای تجویز نماییم. در واقع، مشاوره تغذیه ای می بایست با شرایط فردی و خانوادگی، الگوسازی شود. وی، نظم غذایی را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: اهمیت وعده های غذایی در باروری افراد بسیار مهم می باشد. ضمن اینکه نوع مواد غذایی که مورد استفاده قرار می گیرد هم از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. این متخصص تغذیه اظهار داشت: نوع روغن های دریافتی و اسیدهای چرب در غذاهایی که استفاده می شود، خیلی مهم می باشد. به صورتی که در تهیه غذا نمی بایست از روغن های جامد و همینطور غذاهای سرخ شده و با ترکیب نمک بالا، استفاده نمود. گیاهی اضافه کرد: این مورد ثابت شده است که غذاهای آماده و فست فودها، روی باروری افراد اثر معکوس دارد. زیرا، عادت به مصرف این قبیل غذاها، سبب می شود میزان مصرف میوه و سبزیجات هم کاهش پیدا کند.