پژوهشگران دریافتند؛ تاثیر مصرف زیاد نمک بر مبتلا شدن به سرطان معده
|به گزارش یسکافه مطالعات جدید نشان می دهند مصرف بیش از اندازه نمک علاوه بر ایجاد فشار خون بالا و بیماری های قلبی- عروقی، می تواند خطر مبتلا شدن به سرطان معده را افزایش دهد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، پژوهشگران دریافتند مصرف زیاد نمک به رشد باکتری هلیکوباکترپیلوری کمک خواهد نمود و با رشد این باکتری در معده، سلول های خیلی از این بخش به عفونت گرفتار می شوند و افزایش این عفونت به ایجاد سلول های سرطانی منجر خواهد شد و در نهایت فرد به بیماری سرطان معده مبتلا می شود. مهمترین عامل خطر ابتلاء به سرطان معده، ایجاد عفونت ناشی از یک نوع باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) است که سبب بروز التهاب و عفونت در معده شده و در نهایت سبب افزایش ریسک ابتلاء به سرطان می شود. هلیکوباکتر پیلوری گونه ای از باکتری هلیکوباکتر بوده و شایع ترین موجود ذره بینی است که انسان ها را به عفونت مبتلا می سازد. بیشتر از نیمی از مردم دنیا به این باکتری آلوده هستند. باکتری مذکور عامل اصلی بیماری هایی همانند زخم معده و ناراحتی های دستگاه گوارش بشمار می رود. «جان آترتون»، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «پژوهشگران هنوز به صورت دقیق نمی دانند که چرا مصرف زیاد نمک خطر ابتلاء به سرطان معده را زیاد می کند اما مطالعات نشان می دهند که امکان دارد نمک زیاد به رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوری در معده کمک نماید.» سازمان بهداشت جهانی در دستور العمل هایش در ارتباط با این مساله اعلام نموده که روزانه بیشتر از ۵ گرم نمک (برابر با یک قاشق چایخوری) نباید مصرف شود. به باور خیلی از پزشکان مردم باید بدانند که مصرف بیش از حد نمک همان گونه که به ایجاد بیماری فشار خون و بیماری های قلبی– عروقی می انجامد، به ابتلای بیماری سرطان معده هم منجر می شود. از جانب دیگر به قول پژوهشگران، مصرف کم نمک خطر ابتلاء به سرطان معده را به صورت حتم کاهش خواهد داد.