توصیه های سلامتی در ماه مبارک رمضان ۵ ؛ سحری بعنوان یک وعده کامل غذایی مصرف شود
|به گزارش یسکافه یک متخصص تغذیه با تاکید بر ضرورت پرهیز روزه داران دیابتی از مصرف غذاهای قندی، بر مصرف غذاها و سبزیجات آب پز تاکید نمود.
محمد کشاورز، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد تغذیه سالم در روزهای ماه مبارک رمضان و ضرورت مصرف وعده سحری اظهار داشت: برای وعده سحر دو گستره از افراد را داریم، دسته اول افرادی هستند که در طول روز ضعف کرده و بسیار گرسنه می شوند؛ این افراد باید در سحری به جای مصرف مواد قندی بیشتر از مواد پروتئینی همچون گوشت، مرغ و ماهی مصرف کنند.وی اضافه کرد: اما افرادی که بیشتر در طول روز تشنه می شوند باید به جای مواد پروتئینی از چربی ها و نشاسته ها مانند نان، برنج و ماکارونی استفاده کنند.کشاورز با اشاره به اینکه وعده سحری باید یک وعده کامل باشد تصریح کرد: این تصور که برخی روزه را بدون سحر گرفته یا چندین لقمه نان و خرما، می خورند، اشتباه است چونکه وجود سحری باید یک وعده کامل غذایی که تمام مواد مورد نیاز بدن را تأمین کند، باشد.این متخصص تغذیه تصریح کرد: روزه داران حتما موادی همچون گوشت، مرغ، ماهی، نشاسته، سبزی، سالاد بدون سس، میوه، سیب زمینی و تخم مرغ در این وعده سحری جای دهند.وی در مورد برنامه غذایی افراد دیابتی در روزهای ماه رمضان هم توضیح داد: این افراد ابتدا باید به پزشک مراجعه نموده و در صورت عدم وجود مشکل برای روزه گرفتن، اولاً مصرف داروهای خویش را تنظیم کرده و سپس در مصرف مواد قندی بسیار دقت کنند.کشاورز خاطرنشان کرد: استفاده از مواد شیرین و قندی برای روزه داران دیابتی بسیار مضر است. بدین منظور سفارش می شود تا این افراد در وعده افطار از خرما که دارای مناسب ترین قند است بهره برده و از مصرف دیگر مواد شیرین ازجمله قند، شکر، حلوا، شله زرد و بخصوص زولبیا و بامیه پرهیز کنند. بعلاوه استفاده از شربت ها در هنگام افطار برای این افراد سفارش نمی گردد.وی اضافه کرد: هم چنین روزه داران دیابتی می توانند به جای مصرف قندهای مصنوعی از کشمش یا توت هم استفاده کنند اما به صورت کل باید در این ایام همواره قند خویش را اندازه گیری کرده تا گرفتار مشکل نشوند.کشاورز درباره کنترل قند خون بیماران دیابتی در روزهای ماه رمضان، تصریح کرد: روزه داران دیابتی به منظور تنظیم قند خود خود در این ایام، در وعده سحر و افطار، به جای مصرف غذاهای چرب یا سرخ کردنی حتما غذاهای آب پز که به کنترل قند خون کمک می نماید، استفاده کنند. همینطور استفاده از سبزیجات آب پز بخصوص کدو آب پز به این بیماران سفارش می شود.