توصیه های تغذیه ای به روزه داران؛ ماه رمضان چگونه افطار نماییم، غذاهای سحری

یسکافه: همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان، عادات غذایی روزه داران باز دستخوش تغییر می شود که این مسئله گاهی با پر خوری باز همراه می باشد. اما، متخصصین تغذیه بر رعایت دستور غذایی در افطار و سحر تاکید دارند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، چند ساعت روزه داری موجب می شود که وضعیت جسمی باز تا حدودی تحلیل رود، همین مسئله بعضاً با افراط در پرخوری به هنگام افطار، همراه می باشد. این در شرایطی است که این نوع عادت غذایی، می تواند با مشکلاتی برای فرد همراه باشد. بدین جهت لازم است، در هنگام افطار و سحر، نکات تغذیه ای را جدی بگیریم.غذای افطاری در یک وعده میل شوداز خوردن تنقلات فراوان در فاصله افطار تا سحر خودداری شود و روزه داران برای خوردن وعده سحر کمی زودتر از خواب برخیزند.در وعده سحر از آشامیدن آب زیاد باید پرهیز کرد، هنگام افطار از آغاز کردن تغذیه با آب سرد خودداری شود بجای آن می توان از مقداری آب جوش، آب گرم و عسل یا شیر گرم بهره برد.مصرف برخی از غذاها که در هنگام افطار متداول می باشد مثل آش رشته با روغن فراوان، زولبیا و بامیه مناسب نمی باشد بجای آن روزه داران با عنایت به مزاج خود می توانند از آش ها و سوپ ها، حریره ها، مرباها و شیرینی جات طبیعی مثل عسل، کشمش، مویز، خرما و…، استفاده کنند.معده خالی در زمان افطار تحمل غذای سنگین را ندارد بدین سبب استفاده از غذاهای با هضم راحت در این وعده سفارش می شود.استفاده از غذاهای تند و پر ادویه، شور و سرخ کرده، غذاهای آماده و بسته بندی، غذاهای خمیری مثل ماکارونی، الویه، قارچ، انواع فست فودها، یخ، چای پررنگ، قهوه و کاکائو، انواع نوشابه ها و آبمیوه های صنعتی در این ماه سفارش نمی گردد. بجای آن روزه داران می توانند به تناسب مزاج خود از غذاها و شربت ها و آبمیوه های طبیعی استفاده کنند.از پرخوری چه در وعده افطار و چه در سحر پرهیز شود و نوشیدنی ها و میوه حداقل با یک تا دو ساعت فاصله از غذا مصرف شود.در زمانی که روزه هستیم باید از خون دادن، حجامت و سایر اعمالی که سبب ایجاد ضعف می شوند، پرهیز نمود.خواب با شکم پر بلافاصله پس از سحر سفارش نمی گردد، خواب بلافاصله سپس افطار صحیح نیست اما خواب در ساعات اولیه شب سفارش می شود، اشخاصی هم که توفیق عبادت های شبانه را در این ماه دارند لازم است حداقل ۵ تا ۶ ساعت خواب آرام را برای خود پیش بینی نمایند.افرادی که در طول روزه داری به سبب کاهش قند خون گرفتار سردرد می شوند باید وعده سحری را حتما میل کنند اما در این وعده از مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی مواد قندی فرآوری شده و شکر به مقدار زیاد بپرهیزند.مصرف میوه هایی مثل خیار، هندوانه، خربزه، انگور، گلابی، انار، سیب، به، آلبالو و زردآلو در فاصله بین افطار و سحر سفارش می شود.مصرف گلاب، ماءالشعیر، شربت لیمو، سکنجبین در این ماه می تواند مفید باشد.برای پیشگیری از بوی بد دهان در ماه رمضان باید از غذاهای بسیار داغ، تند و ادویه دار و چای پررنگ پرهیز نمود، همین طور باید وعده سحری طوری برنامه ریزی شود که فرصت کافی برای مسواک زدن و استفاده از نخ یا خلال دندان وجود داشته باشد.بیماران گرفتار تنگی نفس باید از خوابیدن بلافاصله سپس وعده سحر خودداری نمایند.راهکار پیشگیری از تشنگی در طول روزه داریدر وعده سحری از مصرف غذاهای خشک و پر ادویه و تند، غذاهای سرخ شده و پرچرب و شیرین و از مصرف زیاد از حد گوشت پرهیز کرد.مصرف آب در میان وعده های غذایی کار صحیحی نیست.در این ماه مصرف قهوه، کاکائو و چای پر رنگ تشنگی را تشدید می کند.در وعده افطار و سحر حتی الامکان کمتر از غذاهای نشاسته ای استفاده گردد.از غذاهایی مانند حلیم، کله پاچه، کباب و ماهی به خصوص در وعده سحر باید پرهیز نمود.مصرف آب یخ تشنگی را تشدید می کند.غذاهایی که در آنها مقدار زیادی سیر به کار رفته موجب افزایش تشنگی می شود.برای رفع تشنگی سپس افطار آب سرد را یک دفعه نباید نوشید بلکه باید مزه مزه کرده و جرعه جرعه نوشید.شروع افطار بهتر است با خرما و آب ولرم یا شیر ولرم باشد، بعنوان غذای ابتدای افطار مصرف انواع سوپ ها سفارش می شود.از جمله بهترین شربت ها برای رفع تشنگی در این ماه عبارتند از: ماءالشعیر، شربت لیمو، شربت نارنج یا بالنگ، شربت سکنجبین ساده، آب انواع میوه ها همچون انار، سیب، به و گلابی علاوه بر تقویت معده در رفع تشنگی در این ماه بسیار کارآمد هستند.بهتر است از سبزیجاتی همچون کاهو در این ماه در رژیم غذایی استفاده گردد.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.