محققان می گویند؛ تاثیر مصرف زیاد گوشت قرمز بر افزایش ریسک بیماری کبد چرب
|به گزارش یسکافه مطالعه جدید نشان داده است رژیم غذایی سرشار از گوشت علاوه بر ارتباط با بیماری های نظیر سرطان، صدمه به سلامت قلب و افزایش کلسترول و فشارخون با بالا رفتن خطر بیماری کبدی هم مرتبط می باشد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، محققان دریافتند افزایش مصرف گوشت قرمز یا فرآوری شده امکان دارد خطر ابتلاء به بیماری کبد چرب غیرالکلی را افزایش دهد. «شیرا زلبر ساگی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «کبد چرب غیرالکلی بعنوان جز کبدی سندرم متابولیک، همراه با مقاومت به انسولین و التهاب بعنوان عوامل کلیدی در پاتوفیزیولوژی آن تلقی می شوند.» محققان اذعان می کنند افرادی که گوشت قرمز زیاد مصرف می کنند عمدتاً مردان جوان هستند و دارای شاخص توده بدنی بالاتر، مصرف کالری بیشتر و الگوی متابولیکی بدتری هستند. همینطور افرادی که مقادیر زیاد گوشت قرمز با شیوه پخت نامناسب همچون سرخ شده یا کباب شده مصرف می کنند، دارای میزان بالا HCA (آمین های هتروسایکلیک) هستند و از این رو بیشتر در معرض ابتلاء به مقاومت انسولین قرار دارند. زلبر ساگی در ادامه عنوان می کند: «سبک زندگی ناسالم غربی نقش اساسی در ابتلاء و پیشرفت بیماری کبد چرب دارد چراکه عمدتاً با عدم تحرک فیزیکی و مصرف بالا فروکتوز و چربی اشباع شده همراه می باشد.» این مطالعه شامل ۳۵۷ شرکت کننده در رده سنی ۴۰ تا ۷۰ سال بود.