مطالعات نشان می دهد؛ مصرف گوجه فرنگی به مقابله با سرطان کبد کمک می نماید
|یسکافه: تحقیقات نشان می دهد گوجه فرنگی می تواند به کاهش مبتلاشدن به بیماری کبد چرب، التهاب و سرطان کبد کمک نماید.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، مطالعات محققان دانشگاه تافتس آمریکا نشان داده است مصرف بیشتر گوجه فرنگی می تواند با کاهش ریسک ابتلاء به سرطان کبد ناشی از رژیم غذایی پرچرب ارتباط داشته باشد. مطالعات انجام شده بر روی موش ها نشان داد گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن است که به کاهش مؤثر بیماری کبد چرب، التهاب و ابتلاء به سرطان کبد کمک می کند؛ لیکوپن یک آنتی اکسیدان، ضدسرطان و ماده ضدالتهاب قوی است. «ژیانگ دانگ وانگ»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «مصرف گوجه فرنگی کامل و گوجه فرنگی فرآوری شده در چارچوب رب، گوجه فرنگی کامل کنسروشده، کچاپ و آب گوجه بهترین منبع لیکوپن را تأمین می کند.» وانگ در ادامه می افزاید: «حتی ما مشاهده کردیم که پودر گوجه فرنگی به مراتب مؤثرتر از دوز مشابه مکمل لیکوپن در جلوگیری از ابتلاء به سرطان کبد است.» این مسئله می تواند ناشی از تأثیرات سودمند احتمالی سایر مواد مغذی موجود در گوجه فرنگی کامل نظیر ویتامین E، ویتامین C، فولات، مواد معدنی، ترکیبات فنولیک و فیبرهای رژیمی باشد. به علاوه یافته های تحقیقاتی نشان داد تغذیه موش ها با پودر گوجه فرنگی سبب افزایش تنوع و گوناگونی میکروبیوم های سودمند شده و از رشد بیش از حد برخی باکتری های در رابطه با التهاب پیشگیری می کند. مطالعات همچنان نشان داد مصرف گوجه فرنگی و محصولات آن با کاهش ریسک بیماری قلبی-عروقی، پوکی استخوان، دیابت، و برخی سرطان ها نظیر پروستات، ریه، سینه و روده مرتبط می باشد.