سرطان شکست دادنی است!
|یسکافه: در گذشته سرطان بعنوان یک بیماری دردناک که با مرگی قریب الوقوع همراه می باشد، شناخته می شد اما با پیشرفت های اخیر در درمان این بیماری، سرطان فقط در بیشتر از نیمی از موارد یک بیماری مزمن به شمار می آید.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا، روزنامه خراسان نوشت: پیش از شروع این مطلب باید با فرمول طلایی و روان شناسانه ای آشنا شوید که می تواند به بیماران سرطانی در راه درمان کمک زیادی بکند؛ «داشتن انگیزه + حمایت اجتماعی = شکست سرطان». همانطور که می دانید با وجود پیشرفت های فراوان در عرصه علم پزشکی و توسعه دانش بشری در مهار و درمان انواع بیماری ها، سرطان هنوز هم بعنوان یکی از بیماری های جدی و در بعضی موارد غیر قابل درمان محسوب می شود. در گذشته سرطان بعنوان یک بیماری دردناک که با مرگی قریب الوقوع همراه می باشد، شناخته می شد اما با پیشرفت های اخیر در درمان این بیماری، سرطان فقط در بیشتر از نیمی از موارد یک بیماری مزمن به شمار می آید.
عامل ۸۰ درصد مرگ و میرها در ۱۵ سال آینده
مطالعات گوناگون نشان داده است که تشخیص بیماری سرطان سبب بروز مشکلات هیجانی و عاطفی عمیق نه تنها در خود بیمار بلکه در اعضای خانواده آنها می شود. آمارها و پیش بینی های وزارت بهداشت نشان داده است که سالانه ۱۱۲ هزار نفر در کشور به انواع سرطان مبتلا می شوند و این بیماری در ۱۵ سال آینده علت ۸۰ درصد مرگ و میرها در ایران خواهد بود (منبع خبر: ایرنا). با عنایت به این آمار و اینکه در روز جهانی سرطان هستیم، در ادامه چند نکته مهم درباب بیماری سرطان و افرادی که مبتلا به این بیماری می شوند مطرح می شود.
واکنش های اولیه پس از ابتلاء به سرطان
وحشت زده اید؟ شوکه شدید؟ احساس ناامیدی می کنید؟ هر کدام از این حالت ها در مراحل اولیه آگاهی از بیماری امکان دارد سراغ تان بیاید. این فرایندهای روانی که با آگاهی فرد از ابتلاء به سرطان شروع می شود، بطور طبیعی از چندین مرحله اساسی همچون شوک، ناباوری و انکار، ترس و اضطراب، احساس گناه، غمگینی و افسردگی، خشم، پذیرش واقعیت و تطبیق با آن گذر خواهدنمود و برخی افراد امکان دارد به دلیلهای گوناگون هیچ وقت نتوانند به سازگاری مناسب دست یابند. بدین سبب رسیدن به مرحله پذیرش و سازگاری با شرایط موجود نیازمند گذر زمان و به کارگیری برخی راهبردهای مشکل گشاست که به خودتان فرصت کافی دهید. شما می توانید در این فرایند از افرادی که در مقابله با بیماری سرطان موفق بوده اند، کمک بگیرید. قرار دادن خود در این موقعیت های همدلانه، تسلط شما به وضع موجود را بهتر خواهدنمود.
شبکه اجتماعی خودرا گسترش دهید
با توجه به اینکه بیماری سرطان بر توانایی جسمی و روانی – اجتماعی فرد برای مقابله با بیماری تأثیر گسترده ای دارد، نقش حمایت های اجتماعی مؤثر بر توانمندی مقابله با بیماری سرطان، بسیار راهگشا به نظر می آید. منظور از حمایت اجتماعی، برقراری یک تعامل اجتماعی است که با برقراری ارتباط شروع می شود و تداوم آن به ایجاد ارتباطی همدلانه و در نهایت به تشکیل یک شبکه ایمنی برای بیمار می انجامد. ارتباط به افراد کمک می نماید که با شرایط استرس زا مقابله کنند و به احساس بهتری درباره خود دست یابند. افزایش اعتماد به نفس، احساس تعلق به گروه، تقویت توانایی هایشان یا شایستگی انجام وظایف ضروری شأن همه بعنوان اشکال حمایت اجتماعی در نظر گرفته می شوند.
دست از فعالیت های روزمره تان برندارید
به بیمار سرطانی سفارش می شود تا آنجا که امکان پذیر است و توان جسمانی و روانی اجازه می دهد به فعالیت های گذشته (زیر نظر پزشک مربوط) ادامه دهد. انجام امور روزانه مثل رفتن به سرکار، رسیدگی به کارهای خانه و حتی انجام برخی فعالیت های هنری می تواند به حفظ روحیه بیمار سرطانی کمک نماید.
فعالیت های ورزشی را فراموش نکنید
ورزش برای مبتلایان به سرطان همراه با بهبودی خلق و خوی، افزایش اعتماد به نفس، کاهش خستگی و بطور کلی طول عمر طولانی تر و عود کمتر بیماری است. بدین سبب به بیماران سرطانی پیشنهاد می شود که با مشورت پزشک خود، فعالیت های ورزشی متناسب با وضعیت جسمانی خودرا انجام دهند.
از احساس ترحم دیگران ناراحت نشوید
از آن جایی که معمولاً اطرافیان بیماران سرطانی و صعب العلاج، آگاهی و اطلاعات دقیقی راجع به بیماری ندارند و تصور می کنند که سرطان یعنی اختتام زندگی و هیچ درمانی ندارد، امکان دارد ناخواسته به بیماران مبتلا به سرطان ترحم زیادی نشان دهند که این مساله از جانب اغلب بیماران آزاردهنده قلمداد می شود. برای مقابله با این احساس ترحم بنظر می رسد که حضور شاداب تر در فرایندهای جاری جامعه و افزایش حس امیدواری راجع به درمان از طرف خود بیمار، می تواند بسیار کمک کننده باشد. هر اندازه که بیمار درباره فرایند درمان بیماری خود نا امید باشد و به جهت این ناامیدی، نقش یک بیمار منفعل را به عهده بگیرد، احتمال احداث حس ترحم در اطرافیان راجع به خودش را بیشتر می کند. ضمن آنکه توکل و استعانت از خدای مهربان می تواند فراتر از هر چیزی در مبارزه با سرطان در کنار مواردی که گفته شد به بیمار کمک نماید.