مطالعات نشان می دهد؛ ارتباط کمبود پروتئین حیوانی و بروز ناراحتی روانی در جوانان
|به گزارش یسکافه به قول محققان، کمبود پروتئین های ضروری نظیر گوشت می تواند افراد بزرگسال جوان را در معرض ریسک ناراحتی روانی قرار دهد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، مطالعه محققان دانشگاه بینگهامتون آمریکا نشان داده است افراد جوانی که کمتر از سه وعده در هفته گوشت می خورند و کمتر ورزش می کنند در معرض ریسک بالا ناراحتی روانی قرار دارند.
با این حال، سلامت روان افراد بزرگسال بالغ (بالا ۳۰ سال) به مراتب نسبت به مصرف منظم قهوه و کربوهیدرات ها حساس تر است.
محققان دریافتند خلق و خو در افراد بزرگسال جوان (۱۸ تا ۲۹ سال) به غذا (گوشت) بستگی دارد که امکان دسترسی پیش نیازهای انتقال دهنده های عصبی را در مغز بالا می برد.
«لینا بگداچه»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «به نظر می رسد خلق و خو افراد بزرگسال جوان به شدت به تشکیل مواد شیمیایی مغز حساس است.»
وی در ادامه می افزاید: «مصرف منظم گوشت منجر به تشکیل دو ماده شیمیایی مغز (سروتونین و دوپامین) شده که برای بهبود اخلاقیات مهم هستند. ورزش منظم هم منجر به تشکیل این دو ماده و سایر انتقال دهنده های عصبی می گردد.»
به گفته وی، «افراد جوانی که کمتر از سه وعده در هفته گوشت (قرمز یا سفید) مصرف می کنند و کمتر از سه بار در هفته ورزش می کنند گرفتار ناراحتی های روانی چشمگیری هستند.»
اما در افراد بزرگسال بالغ، خلق و خو عموما وابسته به مواد خوراکی ای است که باعث افزایش دسترسی به آنتی اکسیدان ها (میوه) و ترک غذاهای که به نادرستی باعث فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیک می گردد (قهوه، شاخص گلوکز بالا و صبحانه نخوردن)، است.
به گفته بگداچه، «با افزایش سن، تشکیل رادیکال های آزاد در بدن افزایش می یابد، از اینرو نیاز ما به آنتی اکسیدان ها افزایش می یابد. رادیکال های آزاد باعث اختلال در عملکرد مغز شده و در نتیجه ریسک ناراحتی روانی افزایش می یابد.»
وی در ادامه تاکید می کند: «با افزایش سن توانایی ما در تنظیم و کنترل استرس هم کاسته می شود، از اینرو اگر مواد خوراکی فعال کننده واکنش استرس (نظیر قهوه و کربوهیدرات بیشتر از اندازه) مصرف نماییم، احیانا ناراحتی روانی بیشتری را تجربه خواهیم کرد.»