ارتباط مغذی های رژیم غذایی مدیترانه ای با حفظ سلامت مغز
|یسکافه: کارشناسان تغذیه و سلامت در مطالعه ای جدید به شواهد بیشتری از ارتباط بین رژیم غذایی و حفظ سلامت مغز با بالا رفتن سن دست پیدا کردند.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا، متخصصان با اشاره به اینکه بین مواد مغذی موجود در رژیم غذایی مدیترانه ای با عملکرد ذهنی و شبکه های مغزی در افراد مسن ارتباط وجود دارد، اظهار داشتند: در بررسی های پیشین مشخص شده بود افراد میانسالی که این رژیم غذایی را دنبال می کنند از عملکرد مغزی بهتری برخوردار می باشند.
در این بررسی متخصصان آمریکایی علاوه بر انجام آزمایشاتی روی عملکرد شناختی بیماران با استفاده از MRI به ارزیابی کارایی شبکه های مغزی پرداختند.
آنها اظهار داشتند: پرسش اصلی مطرح شده این است که آیا رژیم غذایی و تغذیه با سلامت مغز در دوران پیری مرتبط است؟ همین طور در این مطالعه برای ارزیابی سلامت مغز به صورت مستقیم به مطالعه روی MRI پرداخته شد و تست های شناختی به کار گرفته نشدند.
در این بررسی متخصصان به اندازه گیری نشانگرهای خونی ۳۲ ماده مغذی رژیم غذایی مدیترانه ای در ۱۱۶ فرد ۶۵ تا ۷۵ ساله پرداختند.
آنها با بررسی های انجام داده و ارزیابی اسکن مغزی این افراد دریافتند بین پنج الگوی زیست شاخص مغذی و عملکرد بهتر در تست های هوش و حافظه ارتباط وجود دارد. مواد مغذی موجود در این الگوهای زیست شاخص با یکدیگر فعالیت دارند که شامل اسیدهای چرب امگا ۳، اسیدهای چرب امگا ۶، لیکوپن، کاروتنوئید، ریبوفلاوین، اسید فولیک، ویتامین B۱۲ و ویتامین D است.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، متخصصان همین طور به ارتباط بین سه الگوی زیست شاخص مغذی دیگر و بهبود کارایی شبکه مغز پی بردند که مواد مغذی موجود در این الگوها اسیدهای چرب امگا ۳، امگا ۶ و کاروتن را شامل میگردد.