یافته های تحقیقاتی نشان می دهد؛ نقش مصرف غلات کامل در جلوگیری از مبتلا شدن به سرطان روده
|به گزارش یسکافه طبق سفارش محققان، مصرف غلات کامل و ورزش منظم و در عین حال کاهش مصرف گوشت های فرآوری شده و مشروبات الکلی از ریسک مبتلا شدن به سرطان روده می کاهد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، بر اساس گزارش جدید موسسه آمریکایی تحقیقات سرطان و صندوق بین المللی تحقیقات سرطان جهان، مصرف سه وعده غلات کامل (حدود ۳ گرم) در روز، نظیر برنج قهوه ای یا نان تهیه شده با غلات کامل، ریسک مبتلا شدن به سرطان روده را تا ۱۷ درصد می کاهد.
محققان برپایه بررسی حدود ۱۰۰ مطالعه تاکید می کنند که مصرف بیشتر غلات کامل حتی نقش حفاظتی بیشتری خواهد داشت. در میان بیشتر از ۲۹ میلیون شرکت کننده بزرگسال در مطالعات مورد بررسی، حدود ۲۵۰ هزار نفر مبتلا به سرطان روده بودند.
دکترادوارد جیوونوچی، عضو گروه تحقیق، در این باره می گوید: «بررسی گسترده مطالب علمی آشکار ساخت سرطان روده بزرگ عمدتاً با استفاده از رژیم غذایی سالم و سبک زندگی قابل پیشگیری است.»
وی در ادامه می افزاید: «حفظ وزن سالم بدن، فعالیت بدنی، رژیم غذایی سالم، اجتناب از استعمال سیگار و مصرف الکل همگی در کاهش ریسک مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ نقش دارند.»
براساس این تحلیل ها، محققان بر محدود کردن مصرف گوشت قرمز به کمتر از ۵۰۰ گرم در هفته (وزن گوشت پخته) سفارش می کنند.
همچنین محققان بر کاهش مصرف یا عدم مصرف گوشت های فرآوری شده نظیر همبرگر، هات داگ و ژامبون تاکید دارند.
چاقی و داشتن اضافه وزن و همینطور نوشیدن مشروبات الکلی هم با ریسک بالای مبتلا شدن به سرطان روده مرتبط می باشد.
جیوونوچی در ادامه می افزاید: «رژیم غذایی سالم باید حاوی غلات کامل با فیبر بالا، میوه و سبزیجات باشد و و در آن کمتر از غلات تصفیه شده یا غذاهای نشاسته ای، بویژه خوراکی های سرشار از قندهای افزودنی و چربی، استفاده گردد.»
سایر منابع فیبر رژیمی، محصولات لبنی هستند که بر کاهش ریسک مبتلا شدن به سرطان روده تاثیر گذارند.
به گفته محققان، سرطان روده چهارمین سرطان شایع در سراسر جهان است. همینطور چهارمین علت شایع مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان هم است.
با وجود افزایش نرخ سرطان، کارشناسان پیش بینی می کنند تا سال ۲۰۳۲ حدود ۶۰ درصد افزایش در موارد جدید سرطان روده اتفاق بیفتد.