معاون مرکز سلامت وزارت بهداشت تاکید کرد؛ تشدید بازرسی های بهداشتی از اماکن تهیه و توزیع غذا در ماه رمضان
|یسکافه: معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، اظهار داشت: تمهیدات بهداشتی و بازرسی ها از اماکن و اغذیه فروشی ها در ماه رمضان تشدید می گردد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، محسن فرهادی با اشاره به اینکه تمهیدات بهداشتی و بازرسی ها از اماکن و اغذیه فروشی ها در ماه رمضان تشدید می شود، اضافه کرد: در روزهای ماه رمضان، عادات غذایی مردم تغییر می کند و با عنایت به این موضوع، ساعت حضور مردم برای تهیه غذا و افطاری در مراکز عرضه مواد غذایی هم تغییر می کند، بنابراین تیم های بازرسی بهداشت محیط هم آمادگی بیشتری را برای کنترل محیط و اماکن تهیه موادغذایی خواهند داشت.
وی در مورد اقدامات و تمهیدات بهداشتی در ماه مبارک رمضان، اظهارداشت: به این منظور، دستورالعملی به معاونت بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور مبنی برتشدید بازرسی های بهداشتی در روزهای ماه رمضان، ابلاغ گردیده است.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به دستورالعمل ابلاغی به دانشگاه های علوم پزشکی، تصریح کرد: برطبق این دستورالعمل، با ائمه جماعات، هیات امنای مساجد و اماکن متبرکه و همینطور محل های برگزاری مراسم مذهبی و هیئت ها، هماهنگی های لازم به عمل خواهد آمد، تا همکاران بهداشتی، در ابتدا اصول بهداشتی را به متولیان امر آموزش دهند، تا به تبع آن هماهنگی های درون بخشی را انجام دهند.
فرهادی با اشاره به اینکه با روابط عمومی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور هم جهت اطلاع رسانی شیوه های نظارت بر اماکن و اغذیه فروشی ها، هماهنگی های لازم به عمل آمده است، خاطرنشان کرد: همینطور از کارگروه سلامت و امنیت غذایی هر استان درخواست شده تا لزوم کنترل اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی را در همان استان طرح مبحث کرده و با شهرداری ها، بخشداری ها، فرمانداری ها و استانداری ها و همینطور شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی، وزارت صنعت، معدن، تجارت، قوه قضاییه، ایرانگردی و جهانگردی، اتاق اصناف، نیروی انتظامی، سازمان صدا و سیما و سازمان دامپزشکی هماهنگی های لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه اکیپ های ثابت و سیار بهداشت محیط، ملبس به یونیفرم بهداشت ۱۹۰ خواهند بود، اظهارداشت: ساعت کار بازرسان بهداشت محیط از ۸ بامداد تا ۸ شب در نظر گرفته شده است، این بازرسان در روزهای تعطیل هم به کار خود ادامه می دهند و از آنجائیکه ساعت کار اغذیه فروشی ها درخلال زمان افطار و سحری تشدید پیدا می کند، لازم است، در روزهای ماه رمضان علاوه بر بازرسی های پیش از افطار و پس از وعده سحری، بازرسی های شبانه را هم در دستور کار خود قرار دهند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید اینکه مردم می توانند شکایات خویش را به صورت ۲۴ ساعته با استفاده از شماره تلفن ۱۹۰ به گوش مسئولین برسانند، در مورد لزوم رعایت بهداشت در لیالی قدر اضافه کرد: مردم باید بر رعایت بهداشت فردی در مساجد و هیئت ها، اهتمام ورزند، مسئولین هم باید بر این مورد نظارت و تاکید ویژه ای داشته باشند.
فرهادی خاطرنشان کرد: در ماه رمضان، به هیچ وجه از دستفروش ها، مواد خوراکی خریداری نکنید، چراکه این اقلام مورد تایید نبوده و سلامت شان تضمین نمی گردد.
وی بر تشدید کنترل، نظارت و بازرسی مستمر از مراکز تهیه و توزیع زولبیا، بامیه، آش وحلیم پزی ها، رستوران ها، کبابی ها و قنادی ها و انجام بازرسی های مستمر شبانه روزی در طول ماه مبارک رمضان تصریح کرد و اظهار داشت: با عنایت به گرم شدن هوا و قرار گرفتن ماه مبارک رمضان در ماه گرم سال، احتمال شیوع بیماری های منتقله از آب و غذا، بخصوص بیماری های عفونی روده ای در مکان هایی که به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع می شود، افزوده می شود، ازاین رو لازم است تمهیدات بهداشتی بیش از پیش رعایت شود.
فرهادی خاطرنشان کرد: در روزهای ماه رمضان با متخلفین و متقلبین بهداشتی برخورد قضائی خواهد شد، از طرفی، در ماه رمضان، برخی کارگاه های غیرمجاز زیرزمینی مشغول به کار می شوند و موادغذایی مانند زولبیا، بامیه، آش و حلیم را به قیمت ارزانتر می فروشند که درصورت شناسایی، پلمپ شده و با آنها برخورد قضائی صورت خواهد گرفت.
وی اظهارداشت: شیرینی های رایج در ماه رمضان در قنادی ها از لحاظ کاربرد رنگ غیرمجاز و روغن و آرد مصرفی و همینطور طرز پخت، مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و همینطور بر نظارت بر سلامت تخم مرغ مصرفی و خامه در شیرینی ها تاکید ویژه ای وجود خواهد داشت.
فرهادی در مورد کاربرد ظروف یکبار مصرف مناسب، توضیح داد: تمامی رستوران ها، اغذیه فروشی ها، مساجد و هیئت های مذهبی که در ماه رمضان به عرضه و توزیع غذا می پردازند، باید از ظروف یکبار مصرف مناسب استفاده کنند، چنانچه حرارت غذا دمایی بیش از ۶۰ درجه داشته باشد، ظروف یکبار مصرف آلومینیومی و گیاهی مناسب تر است، باید توجه گردد که ظروف مصرفی باید پروانه ساخت از وزارت بهداشت هم داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه تیم های عملیاتی وزارت بهداشت در مواقع طغیان بیماری یا مسمومیت ناشی از مصرف غذای آلوده، آمادگی عرضه خدمت به هموطنان را دارند، درمورد آمار شکایات مردمی در سال قبل، خاطرنشان کرد: در سال گذشته، بیشترین شکایتی که در سامانه ۱۹۰ ثبت شده است، مربوط به رستوران ها، نانوایی ها و قنادی ها بوده است.