در گفت وگو با ایسنا مطرح شد درخواست از تولیدکنندگان داخلی داروی تالاسمی، بیماران درمان خویش را رها نکنند
|یسکافه: عضو هیئت مدیره انجمن تالاسمی ایران با اشاره به مشکلات بوجود آمده در زمینه داروی این بیماران اظهار داشت: تولیدکنندگان دارو در داخل به بیماران پاسخ دهند که آیا می توانند به میزان کافی دارو در اختیار بیماران قرار دهند؟ چراکه بیماران نگرانند مجددا با مشکل تامین دارو روبرو شوند.
محمدرضا مشهدی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به مشکلات دارویی بیماران تالاسمی اظهار نمود: منابع تولید دارو نباید به علت برخی مشکلات از کشورهایی تهیه شود که برای بیماران ضرر داشته باشد. هم اکنون منبع اصلی تولید دارو در کشور آلمان است، اما در زمان تحریم و مشکلات اقتصادی این منابع از ایتالیا، چین و… وارد می گردد. لازم است تولیدکنندگان دارو پاسخ دهند که آیا می توانند به میزان کافی دارو در اختیار بیماران قرار دهند؟ بیماران تالاسمی نگران هستند که دوباره با مشکل روبرو شوند.
وی اضافه کرد: سخنگوی وزارت بهداشت گفته است که میزان داروی تزریقی در دنیا هم کم است و بیماران تالاسمی به مصرف داروی خوراکی روی آورند. این مورد در شرایط استاندارد میسر است، اما در ایران که مشکلات تهیه دارو روی بیماران اثر گذاشته است و سطح فریتین در خون آنها بالاست، ازاین رو نمی توانند از داروی خوراکی استفاده کنند. بنابراین اول باید با استفاده از داروهای تزریقی، میزان فریتین در بدن آنان به سطح مناسبی برسد تا پس از آن بتوانند از داروی خوراکی استفاده کنند. بعضی از بیماران که دچار مشکلات ثانویه مانند هپاتیت و… هستند هم با داروی خوراکی مشکل دارند و داروی تزریقی بیشتر با آنان سازگار است.
این عضو هیئت مدیره انجمن تالاسمی ایران در ادامه اظهار داشت: هم اکنون داروی خارجی به میزان مورد نیاز بیماران وارد نمی گردد. همینطور لازم است تولیدکنندگان داخلی به میزان نیاز کشور دارو تولید کنند و این روند که بیماران به صورت مقطعی دارو داشته باشند یا به میزان مورد نیاز آنان دارو وجود نداشته باشد، خاتمه پیدا کند؛ همان گونه که در چند وقت اخیر داروی ایرانی که منبع تولید خوبی هم دارد، در داروخانه ها به میزان مورد نیاز وجود نداشته است.
مشهدی با اشاره به اینکه تولید کننده خارجی نمی تواند به میزان مورد نیاز بیماران ایرانی، دارو در اختیار ما قرار دهد، خاطرنشان کرد: یکی از دلایل این مورد این است که خط درمان در کشورهای دیگر روی داروی خوراکی قرار دارد و سه یا چهار کشور از داروی تزریقی استفاده می نمایند که ایران هم در این میان آمار مصرف بالایی دارد.
وی در انتها اظهارکرد: در عین حال، بعضی از بیماران به مصرف داروی خارجی تمایل دارند، اما علاوه بر اینکه این دارو در دسترس نیست، هزینه تهیه آن را هم ندارند و به داروی داخلی هم اعتمادی ندارند. بنابراین متاسفانه از هیچ دارویی استفاده نمی کنند. ازاین رو به دنبال این تصمیم فریتین در بدن آنان بالا می رود و در طولانی مدت عوارض قلبی و کبدی تولید می گردد. این روند در نهایت منجر به فوت بیمار می گردد. ما به بیماران سفارش می نماییم درمان خویش را رها نکنند و با تجویز پزشک از داروی با کیفیت ایرانی استفاده کنند.