رئیس همایش غذاهای فراسودمند؛ پروبیوتیک ها باعث مهار بیماری ها می شوند
|یسکافه: رئیس چهارمین همایش بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند، اظهار داشت: پروبیوتیک ها باعث مهار بیماری های مختلف می شوند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، دکتر مریم تاج آبادی ابراهیمی در آستانه برگزاری این همایش، اظهارداشت: این سمپوزیوم هر سال در یکی از کشورهای آسیایی برگزار می گردد و روسای انجمن های علمی و متخصصین از ۱۲ کشور آسیایی در این سمپوزیوم حضور خواهند داشت.رئیس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران ادامه داد: ایران میزبان این سمپوزیوم است و انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند بعنوان عضو هیئت مدیره این فدراسیون با همکاری ستاد توسعه فناوری و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با حمایت سازمان ها و انجمن های علمی کشور، برگزار کننده این رویداد علمی است. وی تصریح کرد: پروبیوتیک ها با استفاده از جایگزینی یا مستقر شدن در بخشی از بدن میزبان، تغییراتی تولید می کنند که سبب اعمال اثرات مفید همچون مهار بیماری های مختلف، کنترل سرطان، تعدیل سیستم ایمنی، برسلامتی میزبان می شوند. تحقیقات نشان داده است پروبیوتیک ها با استفاده از مکانیزم های مختلف تاثیرات قابل توجهی بر روی سلامت دارند.تاج آبادی ابراهیمی ادامه داد: امروزه به خصوص در کشورهای پیشرفته دامنه تحقیقات روی پروبیوتیک ها بسیار متنوع شده و محصولات تجاری با ارزشی با استفاده از پروبیوتیک ها در بازارهای جهانی معامله می گردد. در ایران به دلیل تنوع بالای محصولات تخمیری سنتی جداسازی پروبیوتیک ها از این محصولات مثل پنیرهای سنتی یا ترخینه بسیار مثمر ثمر بوده است.عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که تفاوت پروبیوتیک ها با پری بیوتیک ها چیست، اظهار نمود: تفاوت پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها در این است که پروبیوتیک ها گونه های باکتری غیربیماری زایی هستند که وارد بدن می شوند در حالیکه پری بیوتیک ها سبب تحریک و افزایش فلور روده ای می شوند که از قبل در بدن وجود دارد.وی اضافه کرد: هم اکنون فرآورده های لبنی مثل شیر، انواع پنیر، دوغ، ماست نوشیدنی، ماست سفت و هم زده، بستنی، خامه ترش، بهترین گزینه برای افزودن پروبیوتیک هستند. امروزه تولید محصولات غذایی بر پایه غلات به خصوص در کشورهای اروپایی و آمریکایی گسترش روز افزونی داشته است.تاج آبادی ابراهیمی با عنوان این مطلب که فرآورده های غذایی پروبیوتیک بیش از ۶۰ درصد بازار فرآورده های فراسودمند را به خود اختصاص داده اند، ادامه داد: بر مبنای استاندارد سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و داروی آمریکا، تعداد پروبیوتیک ها در ماده غذایی حامل آن، در لحظه مصرف حداقل باید cfu/g ۱۰۷-۱۰۶ باشد.رئیس چهارمین همایش بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند، اظهار داشت: پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که می توانند کیفیت حیات میزبان را بهبود بخشند. امروزه صنعت پروبیوتیک در دنیا با سرعت زیادی در حال پیشرفت است و محصولات تجاری مختلفی بر پایه پروبیوتیک تولید می گردد. در ایران هم اخیرا استفاده از پروبیوتیک ها مورد توجه قرار گرفته است و شرکت های زیادی آغاز به فعالیت در این زمینه کرده اند. سیاست تولید کنندگان داخلی بر این اصل استوار است تا محصولاتی با کیفیت و در شان مصرف کنندگان، عرضه نماید.ششمین سمپوزیوم بین المللی فدراسیون انجمن های آسیایی باکتری های اسیدلاکتیک و چهارمین همایش بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند، از ۱۵ الی ۱۷ اردیبهشت ۹۷ در مرکز همایش های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار می شود.